Comunitat Valenciana

STEPV abandona la Mesa d'oposicions i convoca una manifestació per a exigir la consolidació dels interins

  • El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià ha abandonat el Mesa Sectorial en la qual s'abordava la convocatòria d'oposicions docents i ha decidit, a més, convocar una manifestació per al pròxim 9 de febrer amb la finalitat d'"exigir la consolidació i l'estabilitat del professorat interí i un canvi del model d'ingrés a la funció pública".

STEPV explica, en un comunicat, que ha abandonat la reunió de la Mesa Sectorial d'aquest dijous en la qual es continuava negociant la convocatòria d'oposicions perquè la Conselleria d'Educació "no ha donat una resposta completa a les prèvies que havia plantejat el sindicat per a fer que el procediment siga el més garantista, just i transparent possible".

En aquest sentit, l'entitat assenyala que va demanar en la primera Mesa Sectorial del 20 de desembre negociar primer una sèrie de temes per a entrar després en les esmenes concretes al text. Aquest punts són que la ràtio màxima de persones aspirants siga d'un màxim de 50 en cada tribunal; que els candidats tinguen el dret a la revisió de les proves, per a conéixer en quines han fallat; que les proves pràctiques siguen "ajustades a la realitat de l'aula" i que les proves teòriques i pràctiques siguen anònimes, en la mesura de les possibilitats, segons les especialitats.

Igualment, des d'STEPV advoquen per fer una referència explícita a les condicions laborals dels tribunals i limitar l'horari de dedicació durant la jornada, ja que "no poden estar des de les 08.00 fins a les 20.00 hores avaluant persones que es juguen el seu futur laboral".

Una altra mesura que, segons aquest sindicat, "descarregaria de treball els tribunals és la creació de comissions específiques de baremació, com ja s'ha

proposat en negociacions anteriors", al mateix temps que proposa

una formació prèvia de les persones que formen els tribunals.

STEPV rebutja que les proves s'inicien a partir de l'1 de juny, perquè "col·lapsarà els centres educatius, que tenen un volum de treball molt gran perquè estan tancant el curs", i reclamen començar les proves amb la defensa de la programació didàctica, com s'ha aconseguit a Catalunya, ja que és la prova més pròxima a la realitat de l'aula".

D'altra banda, STEPV ha fet una referència a la recomanació del Comité Econòmic i Social (CES) sobre garantir la continuïtat en el treball del personal interí major de 55 anys davant les oposicions a la funció pública, "que la Conselleria d'Educació tampoc garanteix", lamenta.

Quant a les oposicions d'art i disseny, l'ISEA ha considerat introduir una prova pràctica per a demostrar la capacitat de tutela de les investigacions de l'alumnat que incompleix el Reial decret 276/2007 d'ingrés a la funció pública docent, ja que aquesta prova no és exigible als ensenyaments d'art i disseny. Per açò, STEPV anuncia que impugnarà la convocatòria de les oposicions si es manté aquesta prova.

Davant aquesta situació, STEPV ha decidit abandonar la Mesa Sectorial a l'espera d'una resposta "a totes les propostes que ha fet i, en eixe moment", el sindicat valorarà "si el procediment és suficientment garantista perquè no es tornen a repetir situacions injustes para les persones aspirants viscudes en procediments anteriors, en els quals no s'ha pogut atendre com cal la totalitat d'opositors".

"MÍNIM DE GARANTIES"

STEPV lamenta haver d'abandonar la Mesa Sectorial però ho justifica que "no pot participar en una negociació tan important sense un mínim de garanties per a les milers de persones que participaran en aquestes oposicions de tanta rellevància per al seu futur".

"És per açò que el sindicat convoca una manifestació el pròxim 9 de febrer per a exigir la consolidació i l'estabilitat del professorat interí i un canvi del model d'ingrés a la funció pública docent que contemple l'accés diferenciat i l'aplicació de l'article 61.6 del text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, que permet un procediment per barem de mèrits", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento