Comunitat Valenciana

Tastos, showcookings i gastrobar, propostes de la Comunitat Valenciana en Fitur

  • La fira se celebra a Madrid des d’aquest dimecres 23 de gener.
  • La Generalitat Valenciana realitzarà més d’un centenar d’activitats al seu estand.
Vino
Vino
GVA - Archivo
Vino

Un espai de tastos, una zona de 'showcooking' i un gastro-bar són algunes de les propostes amb les quals Turisme Comunitat Valenciana mostrarà en Fitur la riquesa del producte gastronòmic valencià i la diversitat d'opcions que la tradició i l'avantguarda en la cuina ofereixen al visitant.

Està previst que es desenvolupen més d'un centenar d'activitats vinculades a la gastronomia aquests dies en l'estand de la Comunitat Valenciana en la fira de turisme, que arranca aquest dimecres a Madrid.

En un comunicat, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que es dóna així "el protagonisme que mereix a la gastronomia amb tres espais diferenciats on l'activitat no pararà en els cinc dies que dura aquest certamen".

En la zona de producte gastroturístic, situat a l'illa 2, participaran més de 40 empreses especialitzades, entre les quals es troben cellers de tot el territori valencià, la federació d’enoturisme, Conhostur, les diferents rutes del vi, almàsseres i empreses que gestionen experiències com PescaTurisme.

"Després de presentar recentment la nostra xarxa gastroturística i la marca 'L'Exquisit Mediterrani' volem reforçar encara més la imatge i l'oferta gastronòmica de la Comunitat Valenciana, producte de gran valor per a captar nous mercats i segments de demanda, així com per a desestacionalitzar i aconseguir visitants durant tot l'any", ha apuntat Colomer.

Activitats

Els tres espais destinats a recollir l'oferta gastronòmica en Fitur compten amb una completa activitat durant els cinc dies que dura aquest certamen. Respecte a la zona de tastos s'han programat nou presentacions diàries per a donar cabuda a tota l'oferta enoturística que el visitant pot trobar en la Comunitat Valenciana.

En concret, està previst que els assistents puguen degustar vins de les rutes del vi de Castelló, Alacant i Utiel-Requena amb presentacions de cellers com a Casa Corredor, Mas de Rander, Flors, Terres dels Aforins, Coviñas, Bocopa o Murviedro; així com dels Consells Reguladors de les DO o de la Federació d’Enoturisme. Les rutes del vi representen a prop de 200 cellers, empreses i serveis turístics.

D'altra banda, els municipis de la Comunitat Valenciana tindran l'oportunitat de mostrar la seua riquesa gastronòmica en la zona de 'showcooking', on elaboraran i donaran a provar als assistents el millor del producte i la tradició en la cuina. Per aquest espai passaran 14 localitats al dia, des de Xixona, Castelló, Algemesí, Altea, Xàtiva o Sogorb fins a Paterna, Sueca, Montesinos, Alcoi, Almoradí, Gandia o Torrent.

Finalment, està prevista la presentació d'alguns productes vinculats al gastroturisme, com és el Pesca Turisme. Així, els assistents a Fitur coneixeran l'oferta actual d'aquest producte, així com la pròxima entrada en funcionament de set embarcacions. "Es tracta de mostrar la riquesa gastronòmica que suposa degustar l'autèntica gastronomia mediterrània en les zones dels ports pesquers de les destinacions de litoral", ha remarcat Colomer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento