Comunitat Valenciana

'Pepet i Floreta', els valencians protagonistes de la imatge gràfica de les Falles 2019

  • El cartell d'enguany compta amb dos personatges caracteritzats de faller i fallera.
  • El treball ha sigut elaborat pel Premi Nacional de Disseny Dani Nebot.
Imagen gráfica de las Fallas de 2019.
Imagen gráfica de las Fallas de 2019.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Imagen gráfica de las Fallas de 2019.

Les efígies de Pepet i Floreta -dos personatges caracteritzats de faller i fallera- són les protagonistes de la imatge gràfica elaborada pel Premi Nacional de Disseny Dani Nebot per a l'edició d'enguany de la festa gran de València, les Falles de 2019.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, les falleres majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, i el propi dissenyador han descobert els diversos cartells en un acte celebrat en el Saló de Cristall amb una nodrida presència de professionals valencians del disseny, ha informat el Consistori.

Fuset ha explicat que l'elaboració dels cartells oficials i tot el desenvolupament gràfic per a identificar i comunicar els actes més rellevants de les Falles 2019 han sigut dissenyats i il·lustrats pel dissenyador Dani Nebot, Premi Nacional de Disseny, la qual cosa "suposa una gran oportunitat per a les Falles, que són el major festival d'art públic del món i mereixen comptar amb els més grans artistes, també en la seua comunicació".

Per això "comptar amb Nebot és una oportunitat per a continuar captant l'atenció de nous públics, més enllà dels qui ja coneixem i volem les Falles", ha afirmat.

Nebot ha explicat que el cartell, en les seues dues versions, reprodueix sengles efígies de valenciana i valencià "com a protagonistes actius o passius, però indispensables, de la festa de les Falles", amb que tots els anys rebem la primavera.

Les dues figures "representen a tota la ciutadania i, en la seua simplicitat, pretenen transmetre els valors que tota festa vol difondre: cordialitat, alegria, diversió, sorpresa". Ho fan "amb impacte visual i facilitant la seua correcta interpretació".

Una figura per a cada acte

Com ha sigut habitual durant aquest mandat, els cartells principals es complementen amb un desenvolupament gràfic important, que en aquest cas consta d'un conjunt de cinc figures -per a comunicar diferents actes fallers com l'Exposició del Ninot o la Cavalcada del Foc- que mantenen la personalitat visual de les dues primeres figures, però incorporen el cos, el moviment i altres elements que afigen informació i els situen en el context de cadascuna de les activitats a què fan referència.

Està previst reproduir-los retallant la silueta i amb una estructura autoportant, per a usar-los com a elements de senyalització dels diferents espais on tenen lloc els diversos actes. Es reproduiran, a més, en altres suports de diferents grandàries, materials i funcions que es requereixen en el programa de comunicació.

Per a Nebot, la imatge dissenyada per a aquestes Falles 2019 "és una promesa de diversió, d'alegria, de convivència, i vol ser un homenatge als autèntics protagonistes de la festa, a cadascuna de les persones que habiten aquesta ciutat, els amfitrions, i cadascuna de les quals ve de fora a gaudir-les amb nosaltres".

Fuset ha destacat que "fa uns pocs anys era impensable que un Premi Nacional de Disseny poguera optar a aquest encàrrec pel tipus de procediment, però gràcies a les noves bases de selecció consensuades amb els professionals estem retornant el cartellisme festiu a una senda històrica per la qual han passat els millors de cada moment, amb noms com Segrelles, Raga, Contreras, Lorenzo i Renau".

Promoció nacional i internacional

A més, ha explicat que "en els últims anys ja s'ha aconseguit explicar que no es tracta només de tindre un cartell com es volia a principis del segle XX, sinó de dotar-nos d'una campanya de comunicació global que ens permeta cridar l'atenció sobre una gran pluralitat d'aspectes de la festa de manera artística, respectuosa amb la tradició i adaptada a les necessitats del segle XXI".

Com en els últims anys, a més de la ciutat de València, els cartells i el material gràfic també es distribuiran per altres espais de l'àmbit nacional i internacional per a promocionar les Falles. Els cartells també es difondran a través de diferents mitjans de comunicació i de les xarxes socials municipals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento