Comunitat Valenciana

Vicepresidència acorda amb la Federació de Bous al Carrer un decret per a regular les escoles taurines

  • El director general de Coordinació Institucional de Vicepresidència de la Generalitat Valenciana, Iván Castañón, ha explicat que s'ha aconseguit un acord amb la Federació de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana pel qual, pròximament, s'aprovarà un decret que regule la formació en les escoles taurines perquè "s'adapten a la normativa".

L'objectiu és "que la tradició taurina s'adapte a les normativa actuals en les quals es tenen en compte no solament les qüestions culturals, sinó que se li dote d'un marc normatiu per a millorar tant la seua celebració com perquè siga una activitat amb totes les garanties legals, així com la seguretat de les persones i el benestar animal", ha apuntat el director general mitjançant un comunicat.

D'aquesta manera, pròximament es presentarà un text en el Consell per a la seua aprovació que serà "el decret pel qual es regula les classes pràctiques de les escoles taurines i que preveu, entre altres aspectes, que es realitzen en espais tancats i que hauran de ser estar certificades per personal tècnic competent". A més, "es regularà l'edat mínima per a accedir a aquestes escoles i la necessitat d'autorització per part dels tutors legals".

De la mateixa manera, es regularà en el decret les condicions dels caps de bestiar a bregar durant les classes pràctiques, com per exemple l'edat, i es deixarà constància expressa que no es podrà donar mort a l'animal.

Després de la trobada, Castañón ha destacat l'ambient "cordial" de la reunió amb els representants de les penyes taurines a la Comunitat Valenciana i la "voluntat" de seguir dialogant per a aconseguir més acords en el futur.

Segons ha indicat Castañón, és "un pas més" el treball del Consell del Botànic i de Vicepresidència per a "garantir que la formació d'en les escoles taurines de la Comunitat Valenciana es troben dins d'un marc legal que els dote de seguretat jurídica i es garantisca el màxim possible la seguretat dels menors d'edat que acudisquen a aquests recintes".

Durant la reunió també s'ha acordat que el text per a la regulació de l'activitat de les escoles taurines es dedique "exclusivament" a aquesta matèria, per la qual cosa "es llevarà de l'esborrany en el qual actualment s'estava treballant qualsevol referència a la possibilitat que la Comunitat Valenciana albergue festejos taurins tradicionals d'altres comunitats autònomes o d'altres països amb tradició taurina".

Aquesta i altres qüestions s'abordaran en el futur, en una possible modificació del Decret 31/2015 de 6 de març del Consell sobre espectacles taurins, ha explicat el director general en finalitzar la reunió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento