Comunitat Valenciana

Rambleta proposa una temporada amb el focus en "la reflexió sobre la identitat individual i col·lectiva"

  • La programació de teatre de Rambleta i dos de les principals exposicions d'aquesta temporada en aquest centre cultural de València proposen de manera transversal una reflexió sobre com pot arribar a veure's afectada la identitat individual i col·lectiva en els diferents àmbits i etapes de la vida".

D'aquesta manera, Rambleta recupera 'Cuzco', escrita i dirigida per Víctor Sánchez Rodríguez, que arribarà directe des del Theatre 503 de Londres. Un viatge pel Perú d'una parella que, en un desesperat intent per salvar la seua relació, es marxa a Cuzco. Una obra que aborda "els fantasmes personals, la fi de l'amor o el fracàs de l'última oportunitat. Un viatge que es traduirà en la cerca de la identitat pròpia", han indicat des del centre cultural en un comunicat.

En 'Placeres íntimos', dirigida per José Martret, s'ofereix un text de Lars Norén, un dels autors més destacats i imprescindibles de la literatura sueca actual. Des d'un "humor corrosiu i ferotge" realitza "un relat sobre les relacions tòxiques que, escudant-se en l'amor romàntic, provoquen una inclinació irracional". Un espectacle que reflexiona sobre la necessitat d'"eixir d'aquestes relacions i d'afrontar la ruptura d'eixa inclinació antagònica a l'amor real per a recuperar la identitat".

'Solitudes', de la companyia basca Kulunka Teatre, amb el Premi Max 2018 al Millor Espectacle de Teatre, és una obra que a través de l'humor aprofundeix en la solitud i la pèrdua d'identitat que pot provocar la vellesa. Un viatge amb "un llenguatge que transcendeix més enllà de la paraula, un teatre de gest en el qual la màscara actua com a pont cap a una poètica visual", han posat en relleu.

El fermall d'or l'aporta George Orwell, atés que '1984' arriba a Rambleta, on solament existeix el control del Partit sobre tota la societat; on la tecnologia, les telepantallas i la manipulació asfixien qualsevol clevill de llibertat; on existeix un absolut control del pensament, dels records, de l'amor, del sexe, i una total pèrdua de la identitat a través d'un sistema adoració al líder.

De manera transversal, una exposició col·lectiva d'artistes valencians produïda per Rambleta i comisariada per Raïm, i 'Right here, right there, right then? El gos de les tres i quart', d'Anja Krakowski, comisariada per Juan Luis Toboso, acompanyaran aquesta programació de teatre. La primera, fotogràfica; la segona, composta per diferents instal·lacions -fotografia, escultura i vídeo- que giren entorn d'una peça central 'Unbroken'.

També 'València s'il·lustra', organitzada i produïda per Rambleta de la mà de cerveses Alhambra, que pretén posar en valor la il·lustració valenciana i als seus creadors, celebrarà la seua cita més important arreplegant a més de 18 artistes en una exposició final amb totes les mostres dutes a terme durant l'any en els diferents barris de la ciutat, que ha explicat novament amb el comisariado de Pepita Lumier.

PROGRAMACIÓ PARTICIPATIVA A TRAVÉS DE DANSA, TEATRE I CINEMA

El centre ofereix una programació "participativa i inclusiva" a través de la dansa, el teatre i el cinema, que implicarà a adolescents, jóvens, col·lectius en risc d'exclusió social i amb diversitat funcional.

Rambleta estrenarà dos espectacles que són resultat de les seues residències de 'Graners de Creació': d'una banda, al costat del 'Festival 10 Sentits', una peça de dansa contemporània de Marc Sans. Per un altre, una peça de teatre de la Subterrània. Així mateix, reposarà un tercer, de Bárbara Díaz, Teresa Mata i Elisa M. Metallin, fruit del mateix projecte 'Graners de Creació' que dona suport a la creació valenciana i radica a sumar esforços i crear sinergies amb la mirada posada en el futur.

Marc Sans, en la seua peça 'Hen/Toshi', durant el procés creatiu treballa amb adolescents i col·lectius en risc d'exclusió social. El dramaturg valencià planteja "el valor del diferent en la societat, la bellesa del cas estrany, del divergent, del que no és habitual".

La Subterrània, a través del treball amb col·lectius de joves i adolescents, aborda "qüestions de vital importància en eixa etapa de la vida i convida a redescobrir a l'altre, abolir els prejuís i ampliar horitzons en el nostre concepte sobre els altres".

També arribarà la reposició d''Obskené', creació de Bàrbara Díaz, Teresa Mata i Elisa M. Metallin després del treball col·lectiu dut a terme amb alumnes d'instituts, és una sèrie de 'performances' independents que conjuguen la dansa, els objectes i l'audiovisual per a mostrar com l'art pot ser una bassa on no naufragar en el viatge adolescent.

D'altra banda, Rambleta i Taiat Dansa programaran tres espectacles de dansa dins del 'Festival 10 Sentits' i d'aquesta línia participativa i inclusiva: 'Vortex' de Phia Ménard, 'Método Negro' de Javier Martín, i 'Fre/Brake' de Nerval.

En col·laboració amb 'Dansa València', 'Dansem', del l'Institut Valencià de Cultura, serà la mostra final dels coreògrafs valencians Ramón Baeza i Idoya Rossi, que han treballat amb un centenar d'alumnes d'instituts. La mostra comptarà amb la música en directe de la banda juvenil de la Unió Musical l'Horta de Sant Marcel·lí.

El centre, en col·laboració amb Balletvale+, estrenarà el documental solidari 'Siete lenguas'. "Una història exemplar que explica com la societat civil és capaç d'organitzar-se i mobilitzar-se altruistamente, aconseguint que xiquets amb diversos problemes motors siguen protagonistes en l'escenari d'un teatre i facen ballet. Una mostra de com la comunicació positiva pot fer molt per la societat", han exposat en el comunicat.

DIA MUNDIAL DEL TEATRE

El Dia Mundial del Teatre, Rambleta ho celebrarà amb l'espectacle de Rafael Álvarez 'El Brujo', 'Esquilo, nacimiento y muerte de la tragedia', una coproducció amb el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida.

Alhora el centre tornarà a programar òpera "accessible a tots els públics". De la mà de l'Orquestra de cambra Eutherpe acollirà 'El barbero de Sevilla', de Gioachino Rossini.

D'altra banda, per als més xiquets, el centre estrenarà 'Frankenstein. Ensayo general, con perdón', una coproducció de Rambleta i Gran Fele. A més, tornen les titelles amb 'Kiti Kraft', de la companyia Bambalina, i el musical de 'El flautista de Hamelín'. Com sempre, amb Rock en Família no faltarà la música per a gaudir dels millors tributs a bandes mítiques del rock.

CONCERTS I HUMOR

Es duran a terme també 14 concerts aquesta temporada amb Elefantes, Love of Lesbian, Marlango, Varry Brava, Mourn y Joe Pask, Pussy Riot, Gus Dapperton, Diego Cantero-Funambulista, Pardal, Mireia Vilar, Novo Amor, Antonio Orozco, i un cicle d''Ineludibles d'Alhambra' amb Disco Las Palmeras! + Johnny B Zero, Serior i el mega cor brutal + Fuego amigo, i El Petit de Cal Eril.

D'altra banda, Rambleta comptarà amb l'espectacle de comèdia de Yllana, 'The Primitals', i els humoristes Juan Carlos Ortega, Berto Romero, Santi Rodríguez, Godoy, Pantomima Full, El Sevilla, Víctor Parrado, Venga Monjes i Joaquín Castellano.

Igualment, continuen els formats dirigits a divulgar i connectar el coneixement, com les factories, 'La Valencia Contada' i 'Els matins de Rambleta'. A més, Rambleta seguirà eixint als barris de la ciutat i recolzant al teixit creatiu local amb els 'Beerworkings', 'La Troupe' i 'València s'il·lustra'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento