Barcelona guanya dos teatres i té en obres tres més al Paral·lel

L’oferta de la cartellera s’amplia amb les sales Raval i Gaudí. El nou Goya renovat podria obrir les seves portes a final de temporada.
El projecte del nou El Molino (esq.) i obres en cartell al Teatre Gaudí (dreta, a dalt) i del Raval (Arxiu).
El projecte del nou El Molino (esq.) i obres en cartell al Teatre Gaudí (dreta, a dalt) i del Raval (Arxiu).
El projecte del nou El Molino (esq.) i obres en cartell al Teatre Gaudí (dreta, a dalt) i del Raval (Arxiu).
El més nou en afegir-se al llistat de nous escenaris per a la ciutat ha estat el Teatre Gaudí de Barcelona (TGB), sala de caràcter privat de format mitjà que va obrir les seves portes el dia 20 de febrer. Però, Barcelona també ha estrenat darrerament el Teatre del Raval i té previst reobrir el Goya i tres escenaris del Paral·lel: El Molino, l’Arnau i l’Scenic Barcelona.El Teatre Gaudí té com a director artístic Ever Blanchet, el mateix capità del Versus Teatre. Mentre aquesta última és una sala alternativa, el TGB neix amb voluntat d’obertura «a autors més consolidats» que emergents.

Tot i que abans l’edifici del carrer Sant Antoni Maria Claret va ser un supermercat i una botiga de mobles, el TGB té aplicades les darreres normatives de seguretat. Les mateixes que han fet que un clàssic com el Teatre Goya estigui des de fa mesos tancat i en obres.

Fonts de la productora Focus indiquen que no hi ha data de finalització dels treballs, tot i que apunten a finals de temporada o inicis de la propera. Un altre  històric que ja s’ha recuperat per a la cartellera recentment ha estat el Teatre del Raval, que data del 1935.

Conegut llavors com a teatre de barri i parroquial és des del passat octubre un teatre de contigut social dirigit per l’entitat organitzadora de la Mostra de Teatre.

El Teatre del Raval està llogat per Artípolis durant 10 anys a la Fundació Social del Raval. Reformar-lo ha costat 150.000 euros. En el cas del Teatre Goya han calgut fins a 2,8 milions d’euros per fer-hi les reformes.

Les aspes futuristes del Molino

Ocio Puro, l’empresa que fa un any va presentar el projecte de recuperació del cafè-concert més emblemàtic del Paral·lel, El Molino, preveu la reobertura per enguany. A la façana mítica s’afegirà un edifici envidrat semitransparent de 27 metres d’alçada. El pla de rehabilitació està xifrat en 6,5 milions d’euros i preveu una programació de cabaret i flamenc. L’Arnau, expropiat per l’Ajuntament, serà recuperat com a equipament cultural del Poble Sec. La SGAE també recuperarà com a espai d’arts escèniques l’antic Studio 54 i Scenic Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento