Comunitat Valenciana

Naix el primer club de lectura de novel·la negra de les biblioteques municipals de València

  • Es tracta d'un "projecte pioner" impulsat i coordinat per l'escriptor valencià Salva Alemany.
  • La primera edició de la iniciativa ha esgotat les inscripcions, limitades a 15 persones.
Primer Club de Lectura de Novel·la Negra de biblioteques municipals de València
Primer Club de Lectura de Novel·la Negra de biblioteques municipals de València
LUIS ORLANDO MARTÍNEZ
Primer Club de Lectura de Novel·la Negra de biblioteques municipals de València

La Biblioteca Nova Al-Russafí, situada al barri de Russafa de València, obrirà aquest mes de gener el primer Club de Lectura de Novel·la Negra de les Biblioteques Municipals de València, un "projecte pioner" impulsat i coordinat per l'escriptor valencià Salva Alemany, especialista en el gènere gràcies a novel·les com 'La suerte no existe', 'Èire' o 'Alacrán'.

Per a aquesta primera edició, la iniciativa ha esgotat les inscripcions. "La xifra de membres és de quinze persones, i vé limitada pel nombre d'exemplars amb els quals podem comptar per a cada sessió, tots ells cedits per l'Ajuntament", assenyala Alemany. "El perfil dels participants és molt heterogeni tant en edat com en sexe, si bé les dones són majoria", apunta l'impulsor del fòrum a través d'un comunicat.

Malgrat que hi ha a la ciutat iniciatives d'aquestes característiques a nivell privat, aquest "és el primer Club de Lectura municipal dedicat al gènere". "De moment no hi ha previsió d'obrir un altre club similar, però si existira la demanda suficient tot és possible", assenyala el seu coordinador.

Entre els objectius a curt termini, Alemany destaca els d'acudir a festivals de gènere negre o rebre la visites d'escriptors contrastats en la matèria, sense oblidar la progressiva revisió d'alguns clàssics per rigorós ordre cronològic.

"Començarem amb Wilkie Collins, i seguirem amb Dashiel Hammett, James M. Cain, Raymond Chandler, Mickey Spillane, Patricia Highsmith... La llista no està tancada i la intenció és analitzar també alguna obra contemporània que ens permeta comptar amb la presència d'autors rellevants del gènere criminal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento