Comunitat Valenciana

Ajudes contra desnonaments per a 2.031 famílies a València

  • L'Ajuntament ha destinat més de 1,3 milions a pagar fiances, allotjaments alternatius o deutes de veïns.
Ayuntamiento de València
Ayuntamiento de València
ARCHIVO
Ayuntamiento de València

Evitar processos de desnonaments de les famílies valencianes més vulnerables. Això és el que pretén realitzar l'Ajuntament de València i per al que ha destinat 1.324.054,04 euros, quantia amb la qual ha abordat els problemes de 2.031 famílies, segons va explicar aquest dimecres la regidora de Serveis Socials, Consol Castillo.

Concretament –va informar l'edil– el Consistori ha aportat 655.378 euros per a ajudar 852 unitats familiars en el pagament de deutes de lloguer i evitar així els seus desnonaments, mentre que per a l'entrada a un habitatge de lloguer s'han aportat 91.464,39 euros a 125 famílies.

Aquesta ajuda resol el problema que tenen algunes famílies que no poden fer front al desemborsament inicial de llogar un pis, però sí que poden afrontar amb normalitat les mensualitats posteriors. Pel que fa a afrontar les despeses de la comunitat de veïns i evitar desnonaments per aquest motiu, la regidoria de Serveis Socials ha gestionat ajudes a un total de 484 unitats de convivència i ha destinat fins a 238.085,17 euros.

Així mateix, el Consistori ha realitzat pagaments d'allotjaments alternatius habitacionals per pèrdua de l'habitatge a 535 famílies, la qual cosa ha suposat destinar un total de 284.757,87 euros hui dia.

D'altra banda, també existeixen desnonaments per deute de subministraments bàsics (impagament de les factures de la llum, aigua...) que s'han paralitzat després de la negociació amb l'empresa subministradora i el pagament del deute mitjançant ajuda d'emergència.

L'Ajuntament afronta aquesta contingència a través de les ajudes contra la pobresa energètica, en les quals ha invertit 668.000 euros distribuïts en 1.309 ajudes, només en 2018. “L'objectiu és que a cap persona que no puga fer front a les factures se li talle la llum, l'aigua o el gas a la nostra ciutat”, va declarar ahir Castillo.

Lloguer social 

El Consistori ha emés informes socials per a negociar amb els mediadors dels bancs un lloguer social en 43 casos. També, per a sol·licitar un procediment d'urgència a la EVHA a 45 persones. En 2018 es van adjudicar per aquest mètode 6 habitatges i estan previstos dos més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento