Mando Diao, Carlos Sadness i Viva Suecia estaran en el Music Port Fest
Mando Diao, Carlos Sadness i Viva Suecia estaran en el Music Port Fest REMITIDA MUSIC PORT FEST

Mando Diao, Carlos Sadness, Viva Suecia i els valencians Mueveloreina figuren en al primera tanda de confirmacions del Music Port Fest 2019, que celebrarà la seua segona edició els pròxims dies 5 i 6 de juliol en l'Espai La Nau del Port de Sagunt, han anunciat els responsables de l'esdeveniment.

Després de debutar amb èxit l'any passat amb una oferta musical i escènica "diversa i d'avantguarda" que va congregar a més de 8.000 assistents -amb la presència de Kase.O, Mala Rodríguez, Corizonas, Sexy Sadie o Xarxa Teatre-, el certamen confirma la seua continuïtat amb les actuacions d'aquest "i molts més artistes que seran anunciats pròximament".

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Sagunt i les empreses organitzadores, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana de la Generalitat Valenciana, mantenen el seu objectiu de "revitalitzar l'entorn de l'antiga siderúrgia d'Alts Forns del Mediterrani per a convertir l'àrea en un punt de referència cultural i trobada ciutadana".

Tal com va succeir en 2018, l'Espai La Nau del Port de Sagunt acollirà diversos escenaris, propostes d'artistes visuals i oci, així com una zona gastronòmica. Es tracta d'un dels entorns més singulars del patrimoni industrial europeu, una de les últimes ciutats factoria d'Espanya, amb més de 30.000 metres quadrats d'instal·lacions que són història viva del passat industrial recent.

El cartell de 2019 ha sigut dissenyat per l'agència valenciana Nocions Unides i compta amb dibuixos que són obra de Belén Segarra, una de les il·lustradores valencianes amb major projecció en l'actualitat. Així, el Music Port Fest reafirma la seua aposta pel talent i la creació valenciana i busca singularitzar-se en el paisatge musical espanyol.

Artistes

Un dels principals atractius del festival serà la presència dels suecs Mando Diao. La formació de Borlänge va nàixer fa vint anys, ha firmat vuit àlbums d'estudi i ha portat el seu rock ballable a ciutats i festivals de tot el món. El seu últim treball, 'Good Times' (BMG, 2017), ja s'ha presentat en més de 300 concerts. La seua participació en el Music Port Fest constitueix l'aposta internacional dels organitzadors per a enguany.

El cantant, compositor, il·lustrador i publicista Carlos Sadness serà una altra de les presències destacades del festival. Amb un estil que fusiona l'indie amb el rap i el folk, Sadness presentarà el seu nou treball 'Diferentes tipos de luz' (Sony Music), amb el qual s'està convertint en un referent de la nova fornada de música alternativa.

El públic del Music Port Fest també podrà gaudir amb les cançons de Viva Suecia. Els murcians van tancar l'any 2018 amb més de seixanta concerts a l'esquena i s'han convertit en una de les bandes més actives des de l'aparició del seu segon disc, 'Otros principios fundamentales' (Subterfuge, 2016). Actualment, el quartet està gravant el seu pròxim disc.

Primera confirmació valenciana

Finalment, la primera confirmació valenciana del Music Port Fest la protagonitza Mueveloreina, una de les bandes revelació de l'escena local. El duo s'ha donat a conéixer amb vídeos i cançons de sons que ells mateixos han batejat com a "música electrapical", una mescla d'electrònica, trap i ritmes tropicals.

Aquests són els primers noms d'un festival que tornarà a comptar amb una àmplia zona d'acampada pròxima a una de les platges millor conservades del litoral valencià, entre El Port de Sagunt i Canet d'en Berenguer. En les pròximes setmanes s'anunciarà la resta de la programació artística.

Els abonaments i les entrades estan a la venda des d'aquest dimecres mateix en la pàgina web del festival: https://musicportfest.com/.

Consulta aquí más noticias de València.