Comunitat Valenciana

El jutge ajorna el juí per la paternitat del suposat fill de Julio Iglesias per a practicar una prova al demandant

  • El Jutjat de Primera Instància número 13 de València ha ajornat sense data el juí previst per al pròxim 4 de març en el qual s'havia de dirimir sobre la presumpta paternitat de Julio Iglesias sobre el valencià Javier Sánchez, que reclama ser reconegut com a fill del cantant.
Julio esglésies
Julio esglésies
JULIO IGLESIAS - Archivo
Julio esglésies

El motiu, segons ha informat a Europa Press el lletrat Fernando Osuna, que defèn a Javier Sánchez, és que el magistrat ha demanat que es duga a terme una prova d'ADN del seu client i el seu padrastre, actual exmarit de la seua mare.

D'acord amb l'advocat, el jutge creu que és convenient que es realitze una prova oficial, amb totes les garanties i a través de metges forenses per a descartar que Javier Sánchez siga fill del seu padrastre que, segons ha insistit, és el seu progenitor "registral" que no biològic.

No obstant açò, el lletrat ha anunciat que sol·licitarà aquest mateix dimecres al jutjat que es mantinga la data prevista de juí del 4 de març perquè consideren que hi ha temps suficient perquè estiga llista eixa prova i que se cite per segona vegada Julio Iglesias per a sotmetre's igualment a l'anàlisi d'ADN abans de la celebració de la vista.

L'advocat vol que el cantant siga conscient de "tots els efectes negatius de la seua incompareixença" i que quede constància de "la seua negativa, obstinació, rebel·lia i menyspreu a la Justícia" si s'oposa a la pràctica d'eixa prova, negativa que, segons subratlla, d'acord amb la legislació, no impediria dictar sentència de paternitat.

PROVA ALS FILLS RECONEGUTS

En cas de no accedir a aquesta petició i de no ser possible la pràctica de la prova d'ADN al cantant, reclamaran que es faça als fills reconeguts de Julio Iglesias per a corroborar així els resultats obtinguts en una anàlisi que la defensa va realitzar de forma particular amb restes extretes de la brossa precisament d'un d'eixos fills, i en el qual s'atribuïa a l'intèrpret la paternitat de Javier Sánchez en un 99 per cent.

El passat mes de desembre el jutjat va convocar les parts a la celebració de la vista en la Ciutat de la Justícia de València el 4 de març, data que ha ajornat. El jutge havia rebutjat també recursos de la defensa del suposat fill valencià de Julio Iglesias contra la decisió d'acordar la pràctica amb caràcter anticipat de la prova pericial biològica.

Les accions de filiació, explicava el jutge, solament poden acreditar-se a través d'aquesta prova biològica i "la pura economia processal exigeix que aquesta pràctica es duga a terme o, si més no, s'intente abans de la celebració de la vista, per a evitar així la pràctica innecessària de tots els altres mitjans de prova".

Julio Iglesias ha insistit a defendre que aquest cas es tracta d'un assumpte ja jutjat i en què la prova d'ADN obtinguda per detectius de la brossa de Julio José Iglesias no és lícita; posteriorment, va demanar que la causa fora traslladada a Madrid en al·legar, entre altres motius, que allí tenia el seu últim domicili a Espanya.

No obstant açò, la defensa de Javier Sánchez va argumentar que la legislació arreplega la possibilitat de reobrir un cas amb sentència ferma "sempre que es fonamente en noves proves", com en aquest cas és la prova biològica, i sostenia que la recollida d'ADN de la brossa de Julio José Iglesias i la seua anàlisi "no suposa vulneració de precepte constitucional algun" i "sí constitueix un element probatori".

D'aquesta manera, la defensa del demandant de paternitat considerava que "no és admissible que científicament (Javier Sánchez) siga fill de Julio Iglesias i judicialment no ho siga".

Javier Sánchez, de 41 anys, va presentar una demanda de filiació contra Julio Iglesias el mes de setembre del passat any després que eixa prova li atribuïra al cantant la paternitat en un 99 per cent.

Sánchez va ser reconegut en 1992 per un jutjat de València com a fill del cantant. No obstant açò, posteriorment l'Audiència provincial, en una sentència ratificada pel Suprem, va revocar eixa declaració en entendre que el fet que Julio Iglesias no s'haguera sotmès a la prova de paternitat no era motiu suficient per a declarar eixa paternitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento