Comunitat Valenciana

Uber defén que "hi ha mercat per a tots" a València i el sector del taxi no descarta "cap tipus d'acció"

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Arribada d'un cotxe a la Marina
Arribada d'un cotxe a la Marina
EUROPA PRESS
Arribada d'un cotxe a la Marina

Uber Espanya ha defés hui, quan la plataforma ha arribat a València, que entén la "inquietud" en el sector del taxi i que actualment "hi ha mercat per a tots", mentre que la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana ha avançat que no descarta "cap tipus d'acció", encara que els taxistes seguiran prestant el seu servici a la ciutat "com fins ara".

Així ho han afirmat el director de la companyia a Espanya, Juan Galiardo, i el president de la confederació, Fernando del Molino, respectivament, a preguntes dels periodistes en el fòrum 'Ciutat en beta' sobre ciutats en moviment, celebrat a La Marina de València.

El servici s'implanta a la ciutat amb 'UberX', amb conductors professionals i llicències VTC, i la previsió d'arribar a 200 conductors en els pròxims dies o setmanes, abans del seu desembarcament a l'eix Alacant-Elx amb un gran potencial per l'aeroport, com ha ressaltat el representant d'Uber.

Sobre la controvèrsia i les crítiques de competència deslleial, ha remarcat que entenen la "inquietud" en el sector del taxi i ha dit que "hi ha mercat per a tots". "Alternatives com Uber el que fan no és llevar-li treball al taxi; tot el contrari, fan que la facturació cresca, la qual cosa hem vist a ciutats com Barcelona", ha asseverat.

El titular d'Uber a Espanya ha manifestat la seua confiança en què "la majoria dels taxistes volen seguir treballant sense conflicte", doncs considera que "és una minoria radical la que té aquesta visió de joc de 'summa zero' que les dades no avalen".

"LA DEMANDA ESTÀ ACÍ"

Quant al desplegament a València, ha reconegut que "els primers dies són sempre complicats" i ha avançat que la previsió és arribar a 200 conductors davant la demanda a la ciutat, amb l'objectiu de "garantir un bon servici per als valencians". Després de ressaltar que a la Comunitat van obrir l'app quasi 700 persones el 2018, ha subratllat: "La demanda està ací, ara només falta que se seguisquen sumant els cotxes a poc a poc".

Respecte al nombre de llicències VTC -la normativa estableix una per cada 30 taxis-, el director d'Uber Espanya ha recalcat que "es compleix escrupolosament a tota la Comunitat Valenciana, inclosa València". "Si sumes el nombre de taxis mes VTC per cada mil habitants, València té solament 2,8 mes VTC, mentre que ciutats com París o Londres tenen sis i 12", ha il·lustrat.

I ha posat l'accent que "el que no podem fer és retroactivament expropiar llicències que ja s'han concedit i que han sigut confirmades pel Tribunal Suprem", per a insistir que les llicències amb les quals operen en València són "cent per cent emeses a la Comunitat i compleixen estrictament amb la legislació, inclòs en 30/1".

Ha criticat així que la regulació espanyola és "una de les més restrictives d'Europa". "No sobren cotxes, sinó que probablement falten per a donar servici al públic i oferir alternatives perquè puguen deixar el seu cotxe particular a casa", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento