Tempe, del Grup Inditex, compra per 31 milions la parcel·la de 280.000 m2 del Port de València en Parc Sagunt
Tempe, del Grup Inditex, compra per 31 milions la parcel·la de 280.000 m2 del Port de València en Parc Sagunt APV

La companyia, especialitzada en calçat, va ser l'única que va presentar oferta en el concurs de competència convocat per VPI Logística per a vendre la parcel·la Z1 de Parc Sagunt.

La seua oferta contempla un preu de compra de 31.039.118 euros, així com el compromís de no vendre ni alienar en forma alguna, ni total ni parcialment, aquesta parcel·la fins a transcorregut el termini mínim de tres anys, a explicar des de l'inici de la producció o de l'activitat empresarial.

A més, es compromet a establir de forma efectiva la indústria o l'activitat empresarial en la parcel·la adquirida en el termini màxim de quatre anys, a explicar des del moment de la firma de l'escriptura de compra-venda de la parcel·la.

També adquireix el compromís de mantindre l'establiment amb la producció o activitat habitual durant un període mínim de tres anys, a explicar des de l'inici de la producció o activitat.

TEMPE S.A és una empresa del Grup INDITEX dedicada al disseny, fabricació i distribució de calçat i complements que comercialitza a través de les cadenes ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Uterqüe i Lefties.

Disposa d'oficines i centres logístics a Elx Parc Empresarial, on ocupa una extensió de 181.200 metres quadrats. Des dels seus centres de treball gestiona més de 100 milions d'unitats de producte a l'any, que es distribuïxen internacionalment. El Grup INDITEX compta amb 7.422 tendes en 96 països, i una plantilla de 171.839 empleats a tot el món.

La parcel·la Z1 de Parc Sagunt va ser adquirida per l'Autoritat Portuària de València en 2011 per 30 milions d'euros amb la idea d'atraure i facilitar la instal·lació d'empreses d'interés econòmic i portuari, per la qual cosa "l'adjudicació a TEMPE i al Grup INDITEX d'aquesta superfície compleix amb escreix amb els objectius perseguits", ressalten des de l'APV en un comunicat.

Per a l'Autoritat Portuària de València "TEMPE (INDITEX) és un grup empresarial de "rellevància internacional" i "és motiu de satisfacció que haja optat per Parc Sagunt per a situar el que serà un dels seus centres logístics més importants en territori espanyol, rellevància i dimensions que tindran la seua traducció en generació de riquesa, activitat empresarial i ocupació".

En aquest sentit, augura que "la ubicació d'aquesta important base logística del Grup INDITEX en les proximitats dels ports de València i de Sagunt facilitarà a aquest grup d'empreses major competitivitat i accessibilitat als mercats internacionals". "La proximitat a un gran port hub connectat mundialment com el Valenciaport -afig- és factor que adquireix cada vegada més rellevància a l'hora d'atraure inversions importants com la qual té previst materialitzar TEMPE".

De fet, per a seguir propiciant noves inversions i atraient a grans companyies en les proximitats del port de Sagunt, l'APV té previst destinar els recursos obtinguts amb la venda de la parcel·la Z1 a incentivar, activar i agilitzar Parc Sagunt II mitjançant la compra de noves superfícies atractives per a captar noves inversions empresarials.

Consulta aquí más noticias de València.