Trujillo s'ha pronunciat en aquests termes en una compareixença en la comissió de Les Corts sobre l'Operació Taula, derivada del cas Imelsa, a la qual ha acudit en qualitat d'administradora d'aquesta fundació a la qual va arribar nomenada per Trini Miró com a càrrec de confiança amb un contracte de sis mesos de prova i amb menys competències de les quals havia gaudit el seu antecessor perquè ella no tenia capacitat per a contractar.

En la seua intervenció, ha explicat que quan va arribar es va engegar un pla de sanejament i la primera tasca que se li va encarregar va ser "comprovar el deute i si les factures impagades corresponien a gastos efectuats" com, segons ha indicat, així era perquè havia "certificats d'obra, firmes d'arquitecte i constància de la seua realització. A més, ha assenyalat que eren preus i costos "de l'època" que es corresponien amb el mercat d'aleshores i que a ella no li van sorprendre.

Així mateix, ha explicat que va detectar "nerviosisme" entre els creditors que "portaven temps sense cobrar" i "ordinadors amb poca informació", però també que "no hi havia problemes amb la documentació laboral" perquè la Fundació la portava una assessoria a la qual se li va demanar còpia dels documents. No obstant açò, ha subratllat que el que va detectar va ser que "s'havia pagat diners per damunt del pressupost que tenia la fundació".

Malgrat les preguntes dels diputats sobre com valoraria la gestió anterior, ha eludit fer-ho, però sí ha lliscat que ella no haguera actuat d'eixa manera i sobre si es va contractar amb les empreses Cleop i Thematica Events ha indicat que durant la seua gestió no es va treballar amb elles, però sí li consta que es va fer en l'època de Vicente Burgos.

Trujillo ha defès que per a la contractació hi havia una taula que estava formada pel cap del servei, del funcionari, arquitecte nomenat per Joan Lerma, ella o el comptable, així com es demanaven tres tipus de pressupostos i es publicaven les ofertes.

"A mi se'm va comentar que havia de gestionar atenent al pressupost amb tota la transparència. Quan jo entre ja estava l'interventor del Consorci de Museus supervisant la comptabilitat que quan va entrar ja està molt avançada i jo em pose a buscar alternatives per a pagar el deute", ha explicat.

Consulta aquí más noticias de València.