Comunitat Valenciana

L'exconsellera Trini Miró nega irregularitats en la Fundació Jaume II i defèn "màxima transparència i rigor"

  • L'exconsellera de Cultura i Esport, Trinidad Miró, ha afirmat aquest dilluns que sobre la Fundació Jaume II El Just, amb seu en el Monestir de la Valldigna, "mai" ha tingut "cap document ni gens" en el qual s'haja "posat un però que s'haja comès cap irregularitat" perquè, en aquest cas, ha subratllat que haguera sigut "la primera" a denunciar-ho. Per tant, ha defès que en la institució es va actuar amb "màxima transparència i rigor".
Imatge d'arxiu de l'exconsellera Trini Miró
Imatge d'arxiu de l'exconsellera Trini Miró
EUROPA PRESS
Imatge d'arxiu de l'exconsellera Trini Miró

Miró s'ha pronunciat en aquests termes en una compareixença en la comissió dels Corts sobre l'operació Taula, derivada del cas Imelsa, a la qual ha acudit en qualitat de presidenta d'aquesta fundació per la seua condició d'aleshores consellera.

En la seua intervenció, ha explicat que quan va prendre possessió del càrrec com a titular de Cultura s'estava entrant en una època de crisi i es feia front a una Conselleria de nova creació -després de separar la cartera d'Educació- i, per tant, comptava amb un pressupost limitat.

Davant aquesta circumstància, ha assenyalat que va decidir gestionar "de forma diferent" la fundació i, per açò, es va engegar un pla de sanejament que passava per "la contenció del gasto". També, ha explicat que va cessar al que en aquell moment era gerent Vicente Burgos -investigat en l'operació Taula- a causa que no era una persona de la seua confiança i va posar al capdavant de la fundació a una administradora "sense sou d'alta direcció i amb un contracte de sis mesos de prova" i a la qual va llevar competències perquè considerava que "així havia de ser".

CESSAMENT PERQUÈ NO ERA PERSONA DE LA SEUA CONFIANÇA

Insistida en diverses ocasions pels motius d'aquest cessament, Miró ha subratllat que va ser únicament perquè no era persona de la seua confiança i era "un senyor que no coneixia". "Volia una gestió diferent perquè hi havia un deute en la Fundació que s'havia de salvar a través d'una persona de la meua confiança que sabia que l'anava a poder sanejar", ha assenyalat per a negar que el canvi es deguera a una mala gestió. "Jo no pose en dubte si el treball de Burgos està ben o malament fet perquè no he treballat amb eixe senyor. Ho cesse perquè no era de la meua confiança", ha subratllat.

Preguntada pel deute de "més de nou milions" generada per aquesta institució ha indicat desconéixer la seua procedència, però ha assenyalat que totes les activitats realitzades van ser correctes i s'havien dut a terme.

Miró ha assenyalat que ella és una persona "austera" i així s'ha caracteritzat la seua gestió i, de fet, ha manifestat que així li l'enlletgia l'oposició que la considerava "poc ambiciosa", al mateix temps que ha defès que tant en aquesta fundació com en unes altres que depenien la seua Conselleria va complir "rigorosament" amb la nova llei de contractes Públics que va entrar en vigor en 2008.

En aquest sentit, ha incidit que la seua màxima prioritat amb la Fundació va ser complir el que marca l'Estatut que és "la posada en valor, recuperació i divulgació del Monestir de la Valldigna" i ha negat haver rebut "indicacions" de ningú ni del president de la Generalitat d'aleshores, Francisco Camps, com suposa que ara tampoc ho farà el cap del Consell, Ximo Puig, qui "no estarà damunt dels consellers per a dir-li el que ha de fer" perquè es delega en ells.

"La comesa de la Fundació i va anar l'objectiu pel qual vaig posar tota la carn en l'asador va ser que es recuperar el Monestir. Tractem fer les coses amb el màxim rigor i transparència", ha defès.

INDEMNITZACIÓ DE BURGOS

Respecte a la indemnització que va rebre Burgos de 61.672,59 euros, "onze vegades superior" al fixat en el seu contracte que devia haver sigut de 5.412 euros, ha puntualitzat el síndic de Compromís, Fran Ferri, l'exconsellera ha manifestat que eixa no era la seua competència i ella no sabia el que cobrava ni com funcionaven aquestes qüestions, sinó que s'encarregaria una assessoria laboral perquè un conseller "no està en un estira-i-arronsa ocupant-se d'aquestes coses, sinó que s'encarrega de marcar les línies polítiques".

No obstant açò, Ferri li ha insistit que en el document estava la seua firma, al que ha incidit que en una Conselleria "no se senten en una taula braser a redactar contractes", sinó que a ella li va arribar el contracte que ja estava "beneït" per instàncies anteriors i per tant ella firma.

PP: AÇÒ ÉS UNA BURLA

Des del PP, el parlamentari 'popular' Fernando Pastor ha recriminat a Compromís i PSPV que la setmana passada emeteren notes de premsa sobre qüestions que aquest dilluns se n'anaven a preguntar a les compareixents i abordar en la comissió i que aquests partits "afirmen amb rotunditat", la qual cosa, al seu juí, demostra que açò és "un paperot i una burla"

perquè les conclusions "ja les tenen fetes".

Sobre este tema, Ferri li ha respost que la seua tasca és investigar i demanar documentació sobre el que s'està analitzant i donar-ho a conéixer a l'opinió pública. "Qui es pica, alls menja", ha etzibat al 'popular'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento