Els Moros i Cristians de Sant Vicent del Raspeig tanquen la porta a les dones al càrrec de Capità
Els Moros i Cristians de Sant Vicent del Raspeig tanquen la porta a les dones al càrrec de Capità UNIÓN DE COMPARSAS BER LARGAS

Els festers amb dret a vot de la Unión de Comparsas 'Ber Largas' de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) han rebutjat per 123 vots en contra, 16 a favor i 5 abstencions la proposta de la comparsa Navarresos perquè una dona puga ostentar el càrrec de Capità de les festes.

En la votació, que es va celebrar ahir diumenge, la proposta de la federació de comparses, que implica que el càrrec de Capità (càrrec masculí) i Banderera (càrrec femení) estan "al mateix nivell i no existeix "discriminació", va ser recolzada per 115 vots a favor, 25 en contra i una abstenció, segons han explicat fonts de Ber Largas a Europa Press. A més, han precisat que el càrrec d'Alferes sí pot ser representat per una dona o per un home.

Així les coses, els màxims representants dels bàndols moros i cristians seguiran sent el Capità i la Banderera i, per açò, la comparsa Navarros, que ostenta la Capitania Cristiana aquest 2019, té de termini fins a dimecres que ve per a presentar una proposta que s'adapte als estatuts de la Federación Unión de Comparsas Ber Largas.

De fet, la votació s'ha celebrat després que Navarros triara una dona per a ocupar la Capitania, la qual cosa va motivar la diferència de parers amb la resta de comparses que s'ha dirimit amb la votació d'ahir diumenge.

Consulta aquí más noticias de Alacant.