Comunitat Valenciana

Compromís revela que gerent de Fundació del Monestir de la Valldigna "cobrava més que el president del Consell"

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
Monestir de Simat de la Valldigna
Monestir de Simat de la Valldigna
SIMAT TURISME
Monestir de Simat de la Valldigna

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha revelat aquest divendres que el gerent de la Fundació Jaume II el Just, amb seu en el Monestir de la Valldigna -situat en la localitat valenciana de Simat-, Vicente Burgos, "cobrava més que el president de la Generalitat, la vicepresidenta o qualsevol conseller dels actuals", fins a un total de 5.873 euros mensuals.

Així es desprèn d'una resolució de Presidència de novembre de 2007, firmada per l'aleshores presidenta de la fundació, Trinidad Miró, on "consta que Burgos tenia una retribució mensual de 5.873,58 euros bruts, més dos pagues extraordinàries anuals pel mateix import", informa la coalició en un comunicat.

"Açò vol dir que, anualment, Burgos s'embutxacava 82.230,12 euros, una quantitat que supera el sou que rep qualsevol alt càrrec del Govern del Botànic", ha subratllat el portaveu de Compromís en Les Corts.

Ferri ja va denunciar la passada jornada que la fundació "va desviar" entre 2004 i 2009 fins a 4.291.878,47 euros dels seus pressupostos a empreses investigades en el cas Taula per "conformar un entramat que presumptament servia per al pagament de suborns a dirigents 'populars' i per a finançar de manera il·legal les campanyes del PP".

En la mateixa resolució de Presidència "s'aprovava pagar-li al gerent Burgos una indemnització de 61.672,59 euros per extinció de la relació laboral amb la Fundació". "Una quantitat a la qual dóna el vistiplau Trinidad Miró, qui precisament dilluns que ve compareix en la comissió d'investigació sobre Taula en les Corts", ha recalcat el síndic.

"Quin mèrit tenia Vicente Burgos per a tindre una retribució més alta que la del president de la Generalitat?", s'ha preguntat, per a subratllar que "ser amic de joventut de Francisco Camps -expresident-, Gerardo Camps -exconseller d'Economia- i (Esteban) González Pons -exconseller de Cultura-, la colla d'amics coneguda com 'el clan del forat'. Però per a forat el que Burgos va deixar en la Fundació Jaume II el Just".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento