Comunitat Valenciana

Català respon Puig que el PP no està en la ultradreta perquè en eixe cas ella "no estaria en ell"

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Bonig i Català
Bonig i Català
PPCV
Bonig i Català

La recentment designada candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, ha agraït al president de la Generalitat, Ximo Puig, que haja manifestat públicament la seua "estima personal" després de conéixer-se el nomenament, però ha indicat que no creu que el PP "estiga on ell creu que està", en referència a la ultradreta: "Bàsicament perquè jo no estaria en el PP".

Així s'ha pronunciat Català en declaracions als mitjans després que Puig haja mostrat el seu "respecte personal" a una persona a la qual té "afecte". No obstant açò, ha indicat que "el problema no és tant qui és el candidat del PP, sinó què representa el PPCV per a València, i representa retrocés, és tornar arrere allà d'on hem eixit fugint", remarcant el seu "viratge" cap a la ultradreta.

"Més enllà de les discrepàncies polítiques, les persones estem per damunt de la ideologia i li aprecie personalment", ha dit, però ha negat que el PP s'haja situat en la ultradreta: "El PP té un espai polític molt definit i en eixe espai polítics ens trobem persones que pensem el mateix, que aquest és el millor projecte polític per a Espanya, València i la Comunitat Valenciana. Evidentment, ens sentim tots molt còmodes en aquest projecte".

Per açò, considera que Puig "s'equivoca" i ha indicat que si eixa al·lusió la fa pel pacte firmat a Andalusia amb Ciutadans i Vox "caldria recordar-li els seus pactes en 2015 i caldria preguntar-se aleshores on està ell".

"Com jo no crec que això siga així, no li'l vaig a preguntar", ha continuat, però ha incidit que en 2015 Puig va aconseguir ser president "amb els pitjors resultats en la història del PSPV" recolzat "per un bloc d'esquerres" i no sap, per tant, "fins a quin punt hauria de ficar-se en aquestes qüestions".

També ha respost Puig la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, després que aquest haja al·ludit al seu "canvi de posició" entorn de la lluita contra la violència de gènere. La dirigent ha assegurat que el seu compromís en aquest camp "està totalment fora de discussions" i ha agregat: "Que no tinga cap dubte que el PP i aquesta presidenta estaran defenent sempre la igualtat de drets de la dona i lluitant contra la violència de gènere".

Ha recordat que van firmar el pacte valencià contra la violència de gènere, com a partit "responsable" que és, encara que no els agradaren o veren millorables algunes de les mesures que contempla. En aquest punt, ha demanat a PSPV, Compromís i Podem, que facen "un esforç" en altres matèries com la "protecció" de dones en risc d'exclusió social que volen continuar amb el seu embaràs, recordant que aquestes forces van derogar la llei de protecció de la maternitat impulsada pel PP.

"S'HA IMPOSAT EL SENY" A ANDALUSIA

Preguntada sobre la seua valoració del pacte subscrit a Andalusia amb Vox, Bonig ha assegurat que en el PPCV estan "contents" perquè "al final s'ha imposat el seny, el sentit de la responsabilitat i el pragmatisme".

"El canvi és ja una realitat i hui els andalusos poden estar molt contents i satisfets que eixe canvi comença a fer-se realitat i amb el PP, que és un partit de govern i responsable", ha indicat, assegurant que aquest és "l'inici de tots els canvis que van a vindre a partir de maig".

MESURES "PERFECTAMENT ASSUMIBLES"

Respecte a si manté discrepàncies amb les mesures pactades amb Vox a Andalusia, la dirigent del PPCV ha assegurat que pel que ha vist de l'acord, es tracta de mesures "perfectament assumibles", després que altres qüestions "més complicades i delicades" no estiguen finalment reflectides.

Preguntada sobre si acceptaria eixos punts a la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que "el discurs del PP és exactament el mateix en tots els llocs" i el que diu per a Andalusia serveix per a tots els territoris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento