Comunitat Valenciana

Intu assegura que el nou projecte "compleix àmpliament la normativa" i veu "incongruent" la postura de Medi ambient

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Projecte d'Intu Mediterrani
Projecte d'Intu Mediterrani
INTU - Archivo
Projecte d'Intu Mediterrani

La promotora d'Intu Mediterrani, el macrocentre comercial que es projecta a Paterna (València), assegura que el nou projecte "compleix àmpliament" la normativa sobre protecció de la xarxa viària, ja que "duplica la distància prevista en la ATE Port Mediterrani -anterior projecte- i separa la illa d'ús terciari cent metres de la CV-35". Per açò, veu "incongruent" la postura de la Conselleria de Medi ambient.

En un comunicat, la firma repassa les "millores substancials" del projecte actual respecte a l'anterior, després que la Direcció general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat haja enviat una notificació a Paterna per a advertir-li de la possibilitat de rebutjar finalment Intu en els termes plantejats pel promotor.

A més de la distància respecte a la carretera, Intu assegura que el seu projecte "soluciona els problemes actuals de soroll que genera la CV-35 sobre els barris residencials contigus al centre", al mateix temps que "afig un nou vial extern a l'actuació, necessari per a millorar la mobilitat existent en els polígons de Tàctica i Font del Pitxer a Paterna".

"El projecte presentat al juliol compleix amb totes les obligacions legals respecte del compliment de la Llei 6/1991 de Carreteres de la Comunitat, que preveu l'autorització en la zona de protecció d'obres o actuacions que no penalitzen la seguretat vial, el funcionament del trànsit i les condicions de drenatge, i que a més asseguren la disponibilitat de terrenys per a activitats públiques de manteniment i construcció i l'emplaçament de la instal·lació de servicis annexos", subratlla la promotora.

Així, "els usos previstos en la proposta per a la zona de protecció compleixen amb els permesos", ja que "no suposen cap limitació per a la instal·lació de servicis annexos ni per a les activitats de manteniment extraordinari, i permetran desenvolupar la màxima ampliació possible de la CV-35 i la remodelació de l'enllaç de l'A-7".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento