Comunitat Valenciana

La Generalitat obrirà una consulta pública per a regular les llicències VTC

  • Ho farà mitjançant d'un decret-llei del Consell amb mesures sense indemnitzacions als sectors afectats.
  • La intenció de la Generalitat és "restablir l'equilibri trencat entre les llicències de taxi i les VTC.
  • El Govern central ha habilitat a les comunitats autònomes per a regular aquesta activitat.
Taxi, taxistes
Taxi, taxistes
ARCHIVO
Taxi, taxistes

La Generalitat ha traslladat a les associacions del taxi de la Comunitat Valenciana que obrirà una consulta pública per a abordar la regulació de les llicències de Vehicles de Turisme amb Conductor (VTC) a través d'un decret-llei del Consell, amb mesures que "no suposen indemnitzacions a cap dels sectors afectats".

Així ho ha explicat el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, a representants de l'Associació Gremial d'Auto-Taxis de València, la Confederació d'Autònoms del Taxi, USO, Associació de Taxistes de la Comunitat Valenciana, l'Associació Empresarial d'Auto-Taxis de la Comunitat Valenciana i Élite Taxi.

L'objectiu és "fer tot el que està en la mà de l'administració per a restablir l'equilibri trencat entre les llicències de taxi i les de VTC", ha subratllat el responsable autonòmic de Transport.

Per a açò, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) una consulta prèvia per a sol·licitar l'opinió i participació de les organitzacions més representatives del sector i així estudiar les actuacions que es poden realitzar.

En aquest context, el directe general ha subratllat que la Generalitat "vetlarà per la seguretat jurídica i aplicarà mesures que no comporten cap tipus d'indemnització per a cap dels sectors afectats".

"El desequilibri produït en aquest sector pot incidir en el deteriorament general en la prestació del servei i un increment dels problemes de mobilitat per la congestió del trànsit i ambientals", ha afirmat Domingo, una situació que la Generalitat vol evitar per a "vetlar per l'interés general dels usuaris per a poder garantir-los un servei de qualitat".

Cal recordar que el decret-llei impulsat pel Govern central ha habilitat les autonomies per a actuar en la gestió de les VTC d'àmbit interurbà i als ajuntaments a abordar aquesta qüestió en l'urbà. D'aquesta forma, l'Executiu habilita les comunitats a modificar certes condicions d'explotació de les VTC en relació a les condicions de precontratación, captació de clients, sol·licitud del servei, recorreguts mínims i màxims, serveis horaris obligatoris i especificacions tècniques de vehicles.

El mateix decret reconeix als ajuntaments la seua competència en tot el que tinga relació amb els serveis de VTC en l'àmbit urbà, sobre domini públic viari, gestió del trànsit urbà o protecció del medi ambient.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento