Comunitat Valenciana

Ajornada la compareixença de Castedo, Torró i Orengo en la comissió sobre finançament de PSPV i Bloc per si no assistien

  • Les Corts han ajornat la sessió prevista per a aquest dimecres de la comissió que investiga el presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc, partit majoritari de Compromís, durant les eleccions de 2007 i 2008, i a la qual estaven citats l'exalcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo; els exalcaldes de Gandia (València) Arturo Torró (PP) i José Manuel Orengo (PSPV), així com el gerent de la mercantil Crespo Gomar, Alberto Gomar, davant la possible absència dels compareixents.
Imatge d'arxiu de la Comissió de finançament de PSPV i Bloc
Imatge d'arxiu de la Comissió de finançament de PSPV i Bloc
INMA CABALLER /CORTS VALENCIANES
Imatge d'arxiu de la Comissió de finançament de PSPV i Bloc

En concret, la cambra autonòmica ha constatat que tenia domicilis erronis i no tenia confirmació de l'assistència de tots els casos menys el d'Orengo, que és l'únic del que hi havia constància que sí havia rebut la notificació i probablement anava a acudir a la citació.

A més, en la jornada d'aquest dimecres la comissió tenia previst decidir si ampliava el pla de treball amb la inclusió de noves compareixences com la de l'exdirector de Canal 9 Pedro García Gimeno i de l'expresident de l'empresa pública Acuamed, Arcadio Mateo.

En concret, la primera citada era Castedo, prevista a les 10.30 hores; mentre que l'hora de Torró es va fixar a les 12.00 hores. Ja a la vesprada, sobre les 16.30 hores, anava a ser el torn d'Orengo i a les 18.00 hores el d'Alberto Gomar.

Els treballs de la comissió es reprendran el pròxim 14 de gener quan l'organisme decidirà la nova data per als compareixents del dia 9, i mantindrà les previstes per a eixa jornada: l'exdirectora General de Consum en 2008 i candidata del PSPV a l'alcaldia d'Alacant en 2007, Etelvina Andreu, i de l'exalcaldessa de Dénia (PP) Ana María Kringe.

Es dóna la circumstància que es tracta de la tercera vegada que se cita en la comissió a la exprimera edil d'aquest municipi alacantí qui no es va presentar en les dos ocasions anteriors.

En el cas d'Etelvina Andreu, el passat mes de juliol el Jutjat d'Instrucció número 43 de Madrid va acordar l'arxiu de la causa en la qual era investigada per la seua etapa com a alt càrrec del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, pel concurs de publicitat concedit pel Ministeri de Sanitat en 2008 a l'empresa Crespo Gomar, que va treballar per al PSPV i que està sent investigada per finançar presumptament de forma irregular a aquest partit. El jutge no va veure irregularitats en aquest procediment, una decisió que va confirmar al novembre en desestimar el recurs del PP contra l'arxiu.

Per al 23 de gener, es preveu que assistisca l'exalcalde de Benidorm, Agustín Navarro, i l'empresari alacantí Enrique Ortiz i el 28 de gener, l'ex secretari general del PSPV Joan Ignasi Pla; i l'exempleada de Crespo Gomar SL Lucía Pascual, que ha sigut citada novament després de no comparéixer el passat 18 de desembre.

Aquesta extreballadora de l'agència de comunicació que facturava servicis per als socialistes valencians va eludir preguntes en la seua citació en la comissió similar del Senat, per la qual cosa la cambra alta es va dirigir Fiscalia perquè aclarira si la seua negativa a declarar podia ser constitutiva de delicte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento