Comunitat Valenciana

La Fundació Valenciaport desenvolupa el Pla d'innovació de la comunitat logística del Port

  • La Fundació Valenciaport ha escomès el desenvolupament i engegada d'un Pla de R+D+i de la comunitat logística del Port de València, iniciativa que ha comptat amb el suport de l'Autoritat Portuària de València i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), a través del seu programa de "Accions Complementàries d'Impuls i Enfortiment de la Innovació", segons ha informat la institució portuària en un comunicat.
Port de València
Port de València
APV - Archivo
Port de València

Aquest projecte s'ha desenvolupat com a ferramenta estratègica per a l'impuls de la innovació en el Port de València, identificant i analitzant les tendències "més rellevants" que condicionaran la competitivitat en el sector i proposant línies d'actuació en matèria de R+D+i orientades als reptes plantejats a curt, mitjà i llarg termini.

Per al desenvolupament del pla, s'ha treballat amb els diferents col·lectius que conformen el clúster, així com amb agents rellevants del sistema valencià de ciència i tecnologia, definint cinc activitats, segons les mateixes fonts.

En primer lloc, s'ha efectuat una revisió de l'estat actual de la innovació i la tecnologia en el sector logístic portuari. Activitat en la qual s'ha comptat amb la col·laboració d'entitats de l'entramat científic valencià, que han participat a més en els grups de treball relacionats amb les temàtiques que s'esmenten més a baix.

A continuació, s'ha realitzat treball de camp amb els diferents agents del clúster de Valenciaport, a partir de la selecció d'un conjunt d'empreses i personal directiu i tècnic amb alta capacitat innovadora.

El treball de camp ha consistit en entrevistes personals realitzades per l'equip de la Fundació Valenciaport, amb una durada aproximada d'entre 60 i 90 minuts, podent no solament contrastar les tendències i tecnologies contingudes en el qüestionari, sinó també identificar propostes d'actuació d'interés per a les empreses del clúster.

A més, es van organitzar tres grups de treball temàtics: Automatització i digitalització en l'àmbit logístic portuari; Medi ambient, energia i seguretat/protecció en l'àmbit logístic portuari i Models de negoci i economia col·laborativa. Aquests grups es van reunir en sessions de dos hores de durada i van treballar en la identificació, discussió i priorització de les principals línies de treball que constitueixen el pla d'innovació de la comunitat logística de Valenciaport.

COMITÉ D'INNOVACIÓ

Finalment, dins del pla es contempla la creació d'un Comité d'innovació, com a estructura estable per al seguiment de les accions definides en el pla, amb representació dels diferents col·lectius que conformen el clúster i integrat per persones de reconegut caràcter innovador en el sector.

Aquest comité es responsabilitzarà del seguiment i impuls del pla d'innovació, amb l'assistència tècnica de la Fundació Valenciaport. Serà l'instrument que permeta dinamitzar l'activitat del pla mitjançant la promoció d'activitats de diversa índole, tals com a organització de jornades i fòrums de debat, engegada de projectes, anàlisis d'iniciatives generades en altres sectors, entre uns altres.

L'elaboració del pla ha permès definir una metodologia de treball flexible, que donarà continuïtat a l'aconseguit en 2018, permetent una actualització contínua de les tendències i línies de treball identificades mitjançant la participació estable del clúster en els grups de treball i el comité d'innovació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento