Comunitat Valenciana

Destinen 1,2 milions a tres edificis per a lloguer assequible en el centre

  • El Consell finalitzarà els tres immobles, paralitzats fa anys per l'anterior Executiu valencià. 
  • Estan en la places de l'Arbre i Coll i al carrer Teixidors, en el barri antic de València.
  • Els 20 habitatges s'adjudicaran a baix preu i es prevaldrà a col·lectius vulnerables.
  • En la Comunitat es reprendran les obres en vuit blocs amb una inversió de 6,3 milions d'euros.
María José Salvador visita les obres de la plaça de l'Arbre.
María José Salvador visita les obres de la plaça de l'Arbre.
GVA
María José Salvador visita les obres de la plaça de l'Arbre.

Els edificis les obres dels quals de rehabilitació o construcció havien quedat paralitzades per la crisi fa uns anys comencen a veure la llum al final del túnel. La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha destinat 1,2 milions a reprendre aquests treballs en tres edificis del centre de València, els pisos dels quals es destinaran lloguer assequible.

Amb aquests edificis, situats en la plaça de l'Arbre, en la plaça Coll-carrer Bisbesa i al carrer Teixidors, es trauran 20 nous habitatges en lloguer assequible. Així ho va avançar aquest dilluns la consellera María José Salvador durant la seua visita a les obres al costat de la directora general de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Laura Soto.

Salvador va destacar “l'esforç del Consell per acabar habitatges que van ser paralitzats per l'anterior Executiu valencià per a oferir-les als ciutadans, especialment de col·lectius en situació de vulnerabilitat social, per mitjà d'un lloguer assequible”. Segons va explicar, aquests tres edificis, propietat de EVha, formen part del pla de reactivació de promocions que van ser “paralitzades per falta de planificació”.

Aquest pla suposa la represa de vuit edificis en diversos municipis de la Comunitat, amb una inversió de 6,3 milions d'euros, per a ampliar el parc d'habitatge protegit de lloguer assequible en 111 més. A això cal sumar el compromís aconseguit amb Foment per a acabar un edifici de 184 habitatges en el barri de la Torre de València, que es va deixar inacabat fa ja una dècada.

La primera parada de la visita va ser en l'edifici de la plaça de l'Arbre. El desembre passat la Conselleria va licitar les obres per a finalitzar els vuit habitatges protegits per 957.043 euros. A l'agost de 2010, l'Institut Valencià de l'Habitatge (Ivvsa), hui EVha, va iniciar les obres de rehabilitació. En tractar-se d'un immoble protegit amb greus deficiències constructives, el projecte preveia el buidatge interior de l'edifici, la consolidació de façanes i la construcció de huit pisos.

En segon lloc, Salvador va visitar l'edifici de sis habitatges de la plaça Coll-carrer Bisbesa, les obres del qual van ser paralitzades per l'anterior Govern en 2010. El març passat l'actual Consell va reprendre aquesta actuació, que ja s'ha finalitzat i que ha comptat amb una inversió de 78.000 euros. En l'edifici de Teixidors, les obres van acabar en 2011, però que els successius actes vandàlics i ocupacions il·legals l'han deixat en un “estat lamentable”.

Troben part de la necròpoli islàmica 

Les obres de l'edifici de la plaça de l'Arbre han tret a la llum part de l'antiga necròpoli islàmica que se situava fora de les muralles de la ciutat entre els segles XI i XIII. Segons va revelar aquest dilluns l'arqueòleg Aquilí Gallec, encarregat de les excavacions, les restes corresponen al cementeri Bab-al-Hanax.

S'han recuperat 13 esquelets que ja s'han retirat per a iniciar un estudi antropològic que permeta determinar a què es dedicaven, quines malalties patien i el seu sexe o la seua alçada, entre altres característiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento