Comunitat Valenciana

Hostelers i comerciants "castiguen" Ribó amb carbó per la ZAS del Carme

  • La Plataforma AntiZAS prepara un contenciós contra l'aprovació d'aquesta Zona Acústicament Saturada.
  • El col·lectiu s'ha manifestat davant l'Ajuntament de València per a entregar una carta amb les seues reclamacions.
Plataforma AntiZAS entrega carbó a Ribó
Plataforma AntiZAS entrega carbó a Ribó
EUROPA PRESS
Plataforma AntiZAS entrega carbó a Ribó

Membres de la Plataforma AntiZAS -integrada per hostelers, comerciants i veïns de les zones de Xúquer, Woody, Juan Llorens, Carme i Russafa de València- han portat a l'Ajuntament tres sacs de carbó per a "castigar" l'alcalde, Joan Ribó, per l'aprovació de les mesures definitives de la Zona Acústicament Saturada (ZAS) del Carme, ja que consideren que suposen la "defenestració" del sector en el centre històric. A més, han anunciat que preparen un contenciós contra l'aprovació de la ZAS.

El president de l'Associació d'Hostelers i Comerciants del Barri del Carme (Albarca), Jesús Ortega, ha acudit al registre municipal vestit de patge reial i ha entregat, a més del carbó, una carta amb les seues reclamacions dirigida a les 'Magues de Gener', ja que enguany la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, encarna una de les magues.

Ortega, en declaracions als mitjans, ha destacat que València és "la ciutat amb més zones ZAS de tota Espanya" i ha criticat que les mesures definitives del Carme s'han implementat "sense aplicar primer les mesures preventives" previstes des de fa vuit anys i sobre la base d'uns "mesuraments aleatoris" que no tenen "rigor".

La ZAS són "cinc barris i en eixos barris només hi ha sis mesuradors per a poder controlar la contaminació acústica", ha remarcat el representant de la plataforma, per a subratllar que els mesuraments són "aleatoris" i que és "impossible comprovar" amb elles "si el soroll vé per part de les terrasses i si eixe soroll és el que molesta o és un altre tipus de sorolls".

El 'patge reial' dels hostelers i comerciants ha assenyalat que "fa vuit anys quan es va començar amb la ZAS de València" es van dissenyar unes mesures preventives per a "aplicar-les abans d'arribar a les definitives". Es tracta, per exemple, de talls de trànsit, "que no s'han fet bé", o la posada en marxa de la figura de l'alcalde de nit, "mediadors socials" que intervinguen en conflictes sense haver de recórrer a la Policia.

"Hi ha bastants mesures que es van presentar fa ja vuit anys que es poden fer abans d'arribar a llevar horaris o tancar locals, que és el que està fent l'Ajuntament", ha lamentat.

En aquest sentit, segons Ortega, l'aplicació de les mesures definitives en el Carme comporta la "defenestració de tot el que té a veure amb les pimes i l'hoteleria, sobretot en el centre històric", on l'hoteleria i comerç aporta el 90% dels llocs de treball, ha assegurat.

Carta a les Magues: moratòria i nova ordenança

Per tot açò, la Plataforma AntiZAS ha dut a terme mobilitzacions en contra de la ZAS, la primera d'elles amb una visita del 'caganer' al Betlem de l'Ajuntament. En aquesta ocasió, han fet entrega del carbó i de la carta a les 'Magues de Gener'.

Aquesta missiva conté les propostes i peticions de les zones ZAS de València. Ortega ha posat l'accent que l'edil Pilar Soriano encarnarà la maga Fraternitat, en una celebració que el seu "leit motiv és la música, quan resulta que justament el que està fent és retallar tot el que té a veure amb so i amb música en el centre històric".

Els "desitjos" per a 2019 que dirigeixen a les 'Magues de Gener' inclouen la moratòria en l'entrada en vigor de les mesures definitives de la ZAS del Carme fins que s'analitzen les alternatives d'actuació i la suspensió de les retallades a l'horari de les terrasses.

Unes altres de les seues peticions són l'estudi de la situació actual de les ZAS i de totes les mesures pendents d'aplicació o que "restringeixen l'activitat de les pimes", la posada en marxa de l'alcalde de nit i la "incorporació al programa electoral de tots els partits l'elaboració d'una nova ordenança de contaminació acústica, que "deixe de posar com a culpable a l'hoteleria".

Ortega ha reclamat que es "faça un bon estudi de realment quins són els problemes, perquè ara mateix hi ha contaminació acústica en el centre com en qualsevol altra zona", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento