Comunitat Valenciana

El Consell destaca que 2018 "ha sigut l'any de la recuperació del mercat de treball"

  • Nomdedéu valora positivament les polítiques impulsades i assegura que han donat "els seus fruits".
  • Des de l'inici de la legislatura la desocupació registrada a la Comunitat  ha descendit en 117.492 persones (-24,4%).
Generalitat Valenciana
Generalitat Valenciana
Europa Press - Archivo
Generalitat Valenciana

El secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, ha considerat, després de conéixer-se aquest dijous les dades de l'atur a la Comunitat Valenciana, que "2018 ha sigut l'any de la recuperació del mercat de treball a la Comunitat i d'aprofundiment de la recuperació".

En un comunicat, ha destacat que les polítiques que ha impulsat la Conselleria d'Economia Sostenible i des de Labora, com Avalem Joves i Avalem Experiència, han donat "els seus fruits" i "demostren que anem pel bon camí, però encara queda molt per fer", ha explicat.

Nomdedéu ha valorat així les dades de la desocupació registrada en el mes de desembre de 2018 a la Comunitat Valenciana fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, segons els quals l'atur ha baixat en 4.433 persones (-1,20% menys que el mes anterior) situant-se en 364.131 aturats.

Les dades també mostren en el mes de desembre "una evolució positiva en el mercat laboral dins de la Comunitat Valenciana, ja que és el mes de desembre amb menor atur en valors absoluts des de 2009", ha manifestat el responsable d'Ocupació, qui ha posat en valor que aquestes dades "situen la Comunitat Valenciana com la tercera comunitat autònoma on més ha baixat l'atur al desembre".

Així, ha subratllat que la disminució de la desocupació a la Comunitat "és especialment intensa en els servicis, i afecta més les dones que els homes, més als joves que els majors, més les persones sense ocupació anterior que les qui provenen altres sectors".

"Prudència"

Al seu juí, són xifres "pròpies del context de la campanya de Nadal", i que, per tant, prenen "amb prudència, ja que la volatilitat dels contractes sabem que és elevada en els dies més assenyalats".

El director general de Labora ha destacat també que des de l'inici de la legislatura (juny de 2015) la desocupació registrada a la Comunitat Valenciana ha descendit en 117.492 persones (-24,4%) i l'afiliació a la Seguretat Social s'ha incrementat en 255.879 persones (+15,52%).

Amb aquestes dades, Nomdedéu ha assegurat que 2019 "serà un any on haurem d'esforçar-nos encara més per a incentivar la millora de la qualitat i l'estabilitat dels llocs de treball, on haurem de parlar i debatre sobre quin és el futur del treball que volem i on haurem de prioritzar, sobretot, les persones per a enfrontar amb èxit els reptes de futur que ens esperen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento