Comunitat Valenciana

Els usuaris de la residència d'Alzira afectats per l'incendi tornen al centre després d'un examen sanitari

  • Els usuaris de la residència d'Alzira (València) atesos per inhalació de fum com a conseqüència de l'incendi registrat en la matinada d'aquest dimecres en una habitació del centre han tornat després d'un examen sanitari a les instal·lacions, que han funcionat "amb plena normalitat" des de primera hora, segons ha informat la direcció en un comunicat.
Bombers treballant en la residència d'Alzira on ha ocorregut l'incendi
Bombers treballant en la residència d'Alzira on ha ocorregut l'incendi
CONSORCIO PROVINCIAL BOMBEROS
Bombers treballant en la residència d'Alzira on ha ocorregut l'incendi

La resident de l'habitació en la qual es va originar el foc, per raons encara no determinades, continua en observació en l'hospital amb cremades. Segons Solimar Alzira, el sistema domòtic del centre va ser el que va permetre contindre el fum i que la resta de l'edifici no es vera afectat.

La majoria dels residents, que per precaució van ser traslladats als hospitals de la Ribera, Gandia i Xàtiva aquesta matinada per a ser atesos, s'han incorporat ja al centre "amb total normalitat".

No obstant açò, una de les persones que ocupava l'habitació sinistrada es manté ingressada amb un diagnòstic de "ferida lleu", segons la direcció. Fonts de la Conselleria de Sanitat han confirmat que una de les residents va ser traslladada a l'hospital La Fe on roman en observació. Des del 112 s'ha informat que la usuària presentava cremades greus.

Encara que l'incendi només va afectar una estança, el sistema domòtic de seguretat va funcionar aïllant el passadís de manera que ni el fum ni el foc podria arribar a expandir-se a altres dependències, segons Solimar.

Els fets van succeir entorn de les 3.00 hores quan es va disparar el detector de fums d'una de les habitacions de la Residència de Majors Solimar Alzira, i va connectar amb el sistema domòtic, que immediatament va activar l'alarma d'incendis i va iniciar la sectorització de l'edifici, un sistema que bloqueja les portes dels passadissos per a evitar que ni el foc ni el fum puga arribar a estendre's cap a altres sectors.

El personal del centre va avisar immediatament el telèfon d'emergències 112 i van començar a traslladar als residents de la planta "d'acord amb els protocols i sobre la base de la seua formació en els simulacres d'incendis, que s'efectuen en totes les residències del grup dos vegades a l'any, en torns de dia i de nit".

Moments després va acudir la Policia Local i la Policia Nacional que van ajudar en aquesta tasca i van començar amb les tasques d'extinció del foc al costat del personal de la residència, que ha fet ús de mànegues i extintors segons la seua formació pràctica en la matèria, han insistit des de l'empresa.

El centre residencial ha funcionat "amb plena normalitat" des de primera hora del matí "sense que la resta dels usuaris vera alterada la seua rutina per l'imprevist". A més, personal d'altres centres del grup va ser derivat al d'Alzira per a reforçar l'atenció dels seus residents.

RESITUATS

Els usuaris del passadís afectat han sigut resituats en altres habitacions, encara que, en uns dies podran tornar a les originals ja que les tasques de reacondicionament són "mínimes".

La direcció del centre ha agraït la ràpida i eficaç actuació de bombers, servicis sanitaris, Policia Local, Nacional i del personal de la residència "que va saber com actuar en tot moment".

Segons el Consorci de Bombers, l'incendi en el centre, situat en l'avinguda de la Mediterrània, es va originar en un matalaf. Agents de la Policia Científica s'han desplaçat les instal·lacions per a concretar les causes.

En total, d'acord amb la informació de la Conselleria de Sanitat, els efectius desplaçats pel Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) han atès i remès a hospitals 22 persones: una traslladada a la Fe que, segons Emergències presenta cremades, i la resta per inhalació de fum. D'aquests últims, cinc són policies que també han sigut donats d'alta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento