Comunitat Valenciana

La Generalitat mantindrà en 2019 el preu dels títols de transport de FGV

  • L’objectiu és "potenciar l'ús d'aquests mitjans de transport”.
  • Les actuals tarifes es van actualitzar l’1 d’abril d’aquest 2018.
TRAM de Alicante
TRAM de Alicante
GVA
TRAM de Alicante

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori mantindrà en 2019 els preus dels títols de transport públic de Metrovalencia i TRAM d'Alacant i Castelló, així com dels denominats títols integrats, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquesta decisió, presa pel departament que dirigeix María José Salvador, té com a objectiu "potenciar l'ús d'aquests mitjans de transport i afavorir una política de mobilitat a l'abast de tots els ciutadans".

D'aquesta forma es congelen les tarifes dels títols de transport integrats de l'àrea de València dels autobusos metropolitans, dels serveis públics de transport prestats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), les del sistema TRAM a Alacant i les del TRAM a Castelló.

Respecte a FGV, les actuals tarifes van ser actualitzades mitjançant l'Ordre 3/2018, de 14 de març, de la Conselleria d'Habitatge, i van entrar en vigor l'1 d'abril d'enguany. Aquesta modificació ha sigut l'única variació aprovada en els últims anys i es va realitzar amb l'objectiu de "afavorir la migració dels usuaris cap a la targeta TuiN (targeta moneder única i intel·ligent) que manté, des d'aquesta última modificació, un preu per davall del bonometro de 10 viatges".

Al seu torn amb aquest mateix objectiu, des d'abril d'enguany es comercialitza la nova Targeta Jove que permet que els joves, fins a 30 anys inclusivament, gaudisquen d'un 15% de descompte sobre la targeta moneder TuiN a València i al Bo 10 a Alacant.

Aquest títol s'ha sumat als avantatges que s'ofereixen en Metrovalencia i TRAM d'Alacant per a menors de 10 anys, famílies nombroses, monoparentals i educadores, majors de 65 anys o persones de mobilitat reduïda.

També continuen sense canvis les tarifes TAM que integra les xarxes de transport col·lectiu en l'àmbit metropolità d'Alacant i que afecten els serveis integrats de transport urbà així com als serveis del TAM que connecten la ciutat d'Alacant amb Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig, El Campello i Sant Joan d'Alacant i els serveis ferroviaris prestats per FGV en aquest àmbit, a través del TRAM d'Alacant.

Quant al TRAM de Castelló entre la Universitat Jaume I i el Grau, es regiran igualment pels mateixos preus que fins ara.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento