Comunitat Valenciana

Inmaculada Pla deixa el càrrec de directora general de Les Arts per "causes personals sobrevingudes"

  • Amb àmplia experiència en gestió pública, es va considerar la "candidata idònia per a traure endavant el projecte".
  • La comissió executiva ha acordat que el seu substitut siga l'enginyer industrial José Monforte Albalat.
Inmaculada Pla, en imatge d'arxiu
Inmaculada Pla, en imatge d'arxiu
GVA
Inmaculada Pla, en imatge d'arxiu

La directora general del Palau de les Arts, María Inmaculada Pla, ha deixat el càrrec 18 dies després d'incorporar-se per "causes personals sobrevingudes", segons han confirmat a Europa Press fonts del Patronat de Les Arts, la comissió executiva del qual, reunida aquest divendres, ha acordat que l'enginyer industrial José Monforte Albalat li substituïsca en el càrrec a partir de la pròxima setmana.

La Comissió Executiva del Patronat de la Fundació de Les Arts va aprovar el passat 5 de desembre nomenar María Inmaculada Pla nova directora general del Palau de les Arts, en substitució de Francisco Potenciano, que deixava el càrrec després de quasi cinc anys al capdavant de diverses responsabilitats en el coliseu valencià.

No obstant açò, Pla, que es va incorporar al seu càrrec el passat 10, havia comunicat en els últims dies a la Comissió Executiva del Patronat que no podia fer-se càrrec del nou càrrec per "raons personals sobrevingudes" i, per tant, deixava la direcció general.

Pla, professional amb àmplia experiència en la gestió pública, una reconeguda trajectòria en l'administració de més de 30 anys i un "gran compromís amb la Comunitat Valenciana", a través de les activitats exercides en la Generalitat durant anys, especialment en l'àrea de Cultura, es va considerar la "candidata idònia per a traure endavant el projecte de Les Arts".

En la reunió d'aquest divendres, la Comissió executiva de Les Arts ha acceptat la renúncia de Pla, a qui ha agraït la seua "voluntat de treball i la professionalitat" en aquestes setmanes, i li ha traslladat que "entén i respecta" la seua decisió, al mateix temps que li desitja "el millor en la seua trajectòria professional, que sempre ha sigut impecable".

Així mateix, amb la "ferma convicció" de continuar "de forma normalitzada" en la gestió de Les Arts, la Comissió Executiva ha acordat que a partir de la setmana que vé s'incorpore al càrrec de Direcció general José Monforte Albalat, amb una experiència professional que avala un perfil "apropiat" per a desenvolupar les tasques d'aquest càrrec.

Monforte és expert en desenvolupament de negoci i anàlisi estratègica, anàlisi de mercat, elaboració i execució de plans de negoci i captació de fons. A més compta amb experiència professional en el sector públic i en el sector privat en diferents llocs de gestió.

Ha sigut, entre d'altres, Cap de Desenvolupament, Adjunt de direcció i membre del Consell Rector del Centre Superior d'Investigació en Salut Pública (actualment FISABIO); també ha sigut membre de l'Asociación Española de Bioempresas; així com fundador i director general de la companyia Sistemas Genómicos S.L. És enginyer industrial de formació, té un màster en negocis i també estudis de Composició i Producció Musical.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento