Comunitat Valenciana

Investiguen dos persones per maltractament animal a set cavalls que van aparéixer morts en un barranc de la Ribera Alta

  • La Guàrdia Civil investiga dos persones per un presumpte delicte de maltractament animal a set cavalls que van aparéixer morts a l'estiu en un barranc d'una localitat de la comarca valenciana de la Ribera Alta.
La Guàrdia Civil investiga un presumpte maltractament a set cavalls
La Guàrdia Civil investiga un presumpte maltractament a set cavalls
GC
La Guàrdia Civil investiga un presumpte maltractament a set cavalls

El passat mes de juliol va arrancar l'operació 'Ecuus' davant la troballa dels set equins sense vida i amb signes de maltractament animal en un barranc i en l'assud d'Alfarp (València), informa l'institut armat en un comunicat.

Aquests cavalls mancaven de xip identificatiu o bé havia sigut extret per a evitar la localització dels amos. La Guàrdia Civil de Llombai (València) i el Servici de Protecció a la Naturalesa (Seprona) van engegar la investigació per a aclarir els fets.

Després de les perquisicions, els agents van identificar un dels amos d'un cavall. Aquest animal suposadament va ser venut de forma fraudulenta en diverses ocasions a diferents propietaris repartits en localitats de les províncies de València i Castelló, fins a arribar finalment a dos veïns de Carlet (València).

Aquestes dos persones pel que sembla realitzaven operacions de compravenda de cavalls de forma fraudulenta; sense fer-los constar en els registres oficials i evitant així el pagament dels impostos corresponents per les transaccions.

L'adquisició d'aquests animals suposava, en cas que emmalaltiren greument o moriren, una despesa elevada per a els qui els posseïren, fins al voltant de 300 i 400 euros -el cost de la sol·licitud de recollida i incineració d'un cavall no registrat i per tant no assegurat-.

Davant aquesta circumstància, els sospitosos pel que sembla van decidir desfer-se dels cavalls i llançar-los morts o moribunds en barrancs o zones aïllades properes a la quadra d'on provenien. La seua intenció era suposadament no fer-se càrrec de les despeses que comporta la recollida i incineració d'un equí que no es troba registrat legalment.

Una vegada identificats, les diligències de les dos persones investigades han passat a la disposició de la Fiscalia del Medi ambient de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento