Comunitat Valenciana

Un pres de Fontcalent mossega a un funcionari de presons en l'esquena, segons Acaip

  • Un pres intern a Alacant Compliment (presó de Fontcalent) va mossegar ahir dimarts en l'esquena un funcionari quan tractava de tranquil·litzar-li. Segons han informat fonts del sindicat de presons ACAIP a Europa Press, els fets es van produir a les 16.30 hores quan el presumpte agressor "que pateix suposadament trastorns psiquiàtrics, es trobava molt nerviós i colpejava amb patades la porta que dóna accés al departament d'ingressos".

L'únic funcionari de servici en el mòdul va intentar posar-se en contacte amb altres companys "a través del 'walkie', però no funcionava". Finalment, el cap de servicis, acompanyat d'un altre funcionari, va accedir al departament per la porta exterior i ja en presència d'aquest es va obrir la porta que colpejava l'intern.

A causa de l'estat alterat que presentava va caldre "contindre-li i subjectar-li per a intentar calmar-li". En el forcejament, va començar a llançar mossegades, una de les quals a un funcionari en l'esquena que va patir un "esquinçament" perquè "li va travessar la roba".

L'intern, una vegada més tranquil, va ser traslladat a la galeria d'aïllament del mòdul 2 i el funcionari va haver de ser atès en urgències de l'hospital Vistahermosa. El sindicat ha recordat que les mossegades són "molt perilloses per les greus infeccions que poden causar pels gèrmens que hi ha en la boca".

Des d'Acaip han tornat a denunciar la falta de personal en les presons d'Alacant i la massificació que hi ha en els mòduls, que provoca situacions de risc per als treballadors i interns. A més, han advertit de la falta mitjans materials per a fer front a aquest tipus de situacions.

En eixe sentit, han qualificat aquest 2018 que acaba com un "any negre" i han recordat que s'han produït cinc incidents greus, que van començar amb els quals es van registrar el passat 4 de gener, dia en el qual un intern va agredir un funcionari i va intentar tirar per les escales una altra funcionària.

Acaip ha sostingut que els funcionaris porten 20 mesos protestant i organitzant vagues i mobilitzacions per a exigir que els treballadors de les presons puguen adquirir caràcter d'autoritat perquè les agressions siguen considerades "delictes d'atemptat i no incidents regimentals dins de la presó".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento