Comunitat Valenciana

El Consell Social de la UPV aprova el pressupost de 341 milions per a 2019

  • El Consell Social de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha aprovat el pressupost de la institució acadèmica per a l'exercici 2019, que ascendirà a 341,3 milions d'euros, un 7,4% més que en 2018, i que reforçarà la consolidació dels tres projectes que lidera el consell entre els quals destaquen un mecenatge, un altre d'empleabilitat i un altre de promoció de carreres STEAM dins del Pla Estratègic de la UPV.

L'òrgan que presideix Mónica Bragado ha donat el seu vistiplau a uns comptes que mostren una posició pressupostària sanejada de la UPV i ajustada a les normes d'estabilitat i sostenibilitat financera.

Entre els ingressos aprovats, el Ple del Consell Social de la UPV ha estimat una quantia de 29.804.919 euros per matrícules de títols oficials. La partida per activitats de formació contínua per matricules de formació pròpia aconseguiran els 8 milions d'euros, la captada per formació contínua i per transferència de coneixement a sol·licitud d'empreses i institucions serà de 26,5 milions i la corresponent a projectes de R+D+i de 30,3 milions d'euros.

La previsió d'ingressos finalistes s'incrementa respecte a 2018 per un import d'1.191.937 euros. Entre ells, 949.936 euros per a programes d'intercanvi acadèmic com Erasmus+, així com una aportació de 600.000 euros procedent del conveni de la UPV amb el Banc de Santander per a finançar tres programes d'intercanvi acadèmic, d'emprenedoria IDEES i de cooperació al desenvolupament. Els ingressos patrimonials previstos per cànon de concessions i lloguer d'espais es reduïxen un 2,1%.

Per la seua banda, dins del Pla Estratègic UPV 2015/2020 destaca la dotació de 111.900 euros que s'atorga al Consell Social per a consolidar tres programes innovadors ja en marxa. Un, la unitat Mecenatge per a atraure l'entrada de capital privat en la UPV. El segon, Impulsat per a "orientar la formació permanent dels alumnes a la demanda del teixit empresarial i incrementar la seua empleabilitat. I el Projecte UpSteam que persegueix promoure les carreres més demandes en el mercat laboral entre els jóvens, especialment en dones".

Segons assenyala Mónica Bragado, "amb Up!Steam volem transmetre la passió per la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, les arts i les matemàtiques entre la joventut, i alhora que donar visibilitat a les dones enginyeres". Per a açò, han impulsat, d'una banda, un programa inspiracional de Mentoring "perquè alumnes d'enginyeria i enginyeres professionals intercanvien experiències". Per un altre, en el concurs Up!Steam competiran centres educatius no universitaris de València per a "acostar l'enginyeria als xiquets i xiquetes de 12 a 16 anys perquè aprenguen fent tutoritzats per les enginyeres junior que els serviran com a referents".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento