Comunitat Valenciana

Cullera demana a la Unesco ser declarada 'Ciutat Musical'

  • El ple de l'Ajuntament de Cullera ha aprovat per unanimitat iniciar el tràmit per a aconseguir que Cullera siga declarada 'Ciutat Musical' de la Unesco, segons han informat fonts municipals.

Les 'Ciutats Musicals' s'emmarquen en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, creada en 2004 per a promoure la cooperació entre aquells municipis que identifiquen la creativitat com un factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible.

Actualment, aquesta xarxa està formada per 180 ciutats de tot el món que treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament en l'àmbit internacional.

Sobre este tema, la regidora d'Activitats Musicals, Sílvia Roca,

assenyala que en el cas de Cullera, la música té "una vessant cultural i vertebradora inqüestionable". "Tot ací gira al voltant d'aquest art, que genera beneficis socials directes i indirectes", ha dit la també primera tinent d'alcalde de Cullera, qui subratlla el pes d'aquest sector també en termes econòmics.

El panorama musical cullerenc és un dels més destacats del país. Amb dos potents societats musicals, escoles de música, un conservatori i milers de músics entre professionals i amateurs a més de l'existència d'altres agrupacions, el patrimoni de musical de la ciutat és un tresor que forma part del patrimoni cultural valencià, segons les mateixes fonts.

Actualment són cinc les ciutats espanyoles que formen part de la Xarxa Internacional de Ciutats Creatives en les diferents modalitats. Dénia és l'única de la Comunitat Valenciana en la modalitat gastronòmica i ara la candidatura de Cullera, que s'uneix a la presentada recentment per Llíria i Bunyol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento