Comunitat Valenciana

Puig, després de l'aprovació de la reforma de l'Estatut Valencià: "Els espanyols són més iguals"

  • MADRID/VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
El president Ximo Puig atén als mitjans de comunicació
El president Ximo Puig atén als mitjans de comunicació
Europa Press
El president Ximo Puig atén als mitjans de comunicació

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dijous, després que el Congrés dels Diputats aprovara la reforma de l'Estatut Valencià, que és "un dia important" perquè després de set anys d'espera -el que ha tardat la Cambra baixa a tramitar la iniciativa- suposa que el repte que els espanyols siguen "més iguals" es pot complir.

En declaracions als mitjans en els passadissos del Congrés, Puig ha subratllat que encara que ha d'existir un "respecte de les singularitats de cada territori" açò ha de compatibilitzar-se amb que "hi haja igualtat entre els ciutadans".

En aquest sentit, Puig ha calculat que a causa del retard de set anys en l'aprovació de l'Estatut la pèrdua de llocs de treball en la regió ascendeix a 35.000 en total. Segons ha afegit, les inversions a la Comunitat Valenciana en tota la història de la Democràcia "mai ha superat el sostre que teòricament" li corresponia i que se situa, segons ha postil·lat, entre el deu i el dotze per cent.

Segons ha matisat, ara eixa inversió "ja és una exigència" i la Comunitat Valenciana podrà acompanyar amb la inversió pública "tot el que ja va bé". A açò ha afegit que el Govern "no ha atès adequadament els interessos d'aquesta comunitat" pel que espera que aquesta reforma de l'Estatut supose "un punt d'inflexió" i que cada any l'Estat complisca amb l'acordat.

Puig ha indicat a més que el següent pas és aconseguir que hi haja un sistema de finançament autonòmic adequat i que es corresponga amb els objectius d'igualtat entre ciutadans. "Així a la Comunitat Valenciana li anirà molt millor", ha postil·lat.

L'EXERCICI DE "TRANSVESTISME" DE CIUTADANS

Sobre la posició de Ciutadans en la votació de la reforma de l'estatut, en al que s'ha abstingut, el president de la Generalitat ha recalcat que queda palés que el partit 'taronja' busca la "recentralització i no comprèn la realitat d'Espanya".

Segons ha afegit, l'Estat de les Autonomies ha jugat un paper clau en els 40 anys de democràcia i Ciutadans no ha sigut lleial als valencians fent un exercici de "transvestisme increïble" de la realitat". "La realitat és que -l'Estatut- és una resposta a una situació de desigualtat, i ells volen que es mantinga eixa desigualtat", ha afegit.

El Ple del Congrés ha aprovat aquest dijous, set anys després de rebre la iniciativa, la reforma de l'Estatut Valencià que incorpora el que en el seu moment es va anomenar 'clàusula Camps', una disposició addicional perquè les inversions de l'Estat en aquesta comunitat siguen equivalents al pes demogràfic de la regió. Tot l'hemicicle ha recolzat la iniciativa, que ha tingut 306 vots a favor, excepte Ciutadans, que s'ha abstingut (31).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento