Comunitat Valenciana

Intu Mediterrani s'ofereix a finançar un parc a Le Moles com un "gest més" per a construir el seu macrocentre a Paterna

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Projecte Intu Mediterrani
Projecte Intu Mediterrani
INTU - Archivo
Projecte Intu Mediterrani

Els promotors del macrocentre Intu Mediterrani, projectat a Paterna, ofereixen "per escrit" a l'ajuntament d'aquesta localitat i a la Generalitat Valenciana construir un parc al costat del centre comercial d'unes 20 hectàrees de superfície i que se sumaria a un altre parc lineal ja inclòs en el projecte, amb la qual la inversió de la multinacional en aquests dos espais suposaria al voltant de 20 milions d'euros. Amb aquesta proposta, Intu España tracta de transmetre un "gest de bona voluntat" a les administracions.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller d'Intu España Salvador Arenere en atenció als mitjans després d'assistir a la trobada amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, organitzat per Ràdio València-Cadena SER.

El representant de la multinacional ha explicat que han convocat una roda de premsa aquest dijous a Paterna per a "centrar el que s'ha anat dient aquests dies" i "aclarir-ho" perquè, ha continuat, "pareix que no acaba d'entendre's el que anem dient". En aquesta compareixença, Intu va a explicitar el "compromís" de la firma a l'Ajuntament de Paterna

que "l'àmbit de les Moles està fora" de l'àmbit del centre comercial projectat i del seu "terreny privat", sobre el qual ha destacat que "hi ha 12 informes producte de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) sobre eixe espai de Medi ambient i tots favorables". "Amb la qual cosa, és un sòl beneït d'alguna manera per la pròpia Generalitat", ha apuntat.

En aquest punt, Arenere ha indicat que el parc que ofereixen construir se situaria "en l'àmbit de les Moles", en una zona que "difereix molt d'un lloc adequat per al gaudi dels ciutadans", atés que "a vegades es denomina en l'estat actual un sequer". "Nosaltres oferim fer una zona que es puga gaudir, però està fora de l'àmbit del nostre sòl", ha precisat.

En concret, es tractaria d'un "parc d'oci", en el projecte del qual Intu s'ofereix a "consensuar les peticions i demandes": "On posem un banquet o una font, és qüestió de parlar-ho, hui li l'oferim per escrit", ha afirmat. Així mateix, ha explicat que el parc ja està "pressupostat" i se suma al parc lineal ja projectat en paral·lel a la pista d'Ademuz, amb el que la construcció de tots dos espais ascendeix a al voltant de 20 milions d'euros.

El conseller d'Intu ha assenyalat que el parc se situaria en una "zona confrontant" al sòl que es destinarà a la construcció del macrocentre. "Està en la zona, però el nostre sòl està delimitat, és sòl privat de la nostra propietat en gran manera, que a més sobre ell hi ha informes favorables, tots els mediambientals que van ser producte de l'ATE", ha assenyalat.

"L'ATE va donar lloc a 60 informes favorables, huit o deu d'eixe àmbit, d'alguna manera està beneït ja per la Generalitat en el seu moment, per diferents òrgans de la Generalitat, per a fer el que era l'ATE, que està en un procés de contenciós administratiu", ha detallat.

Arenere ha assegurat que Intu fa aquesta proposta perquè volen "oferir a l'Ajuntament i als ciutadans una cosa real i realitzable i que anem a finançar nosaltres".

"MOLT BONA VOLUNTAT"

Davant la pregunta de si creu que amb aquesta iniciativa aconseguiran "véncer les reticències de la Conselleria de Medi ambient", el conseller d'Intu ha sostingut que es tracta d'un gest": "Un de més, perquè en aquest segon projecte hem reduït un 25% l'edificabilitat en Intu Mediterrani, no és broma". "Açò és un gest més que el que dóna a entendre és que nosaltres venim ací amb desitjos de molt bona voluntat, de fer les coses molt bé, com no pot ser d'una altra manera complint la llei", ha manifestat Arenere, que ha subratllat: "Si vam tindre 60 informes favorables de la Generalitat en l'ATE és perquè complíem la llei".

"VÉNCER LES HOSTILITATS"

A més, el representant d'Intu ha expressat que mantenen "màxim respecte sempre davant les institucions i formacions polítiques" i, preguntat per si percep certa "hostilitat", ha respost: "Eixa és una pregunta interessant". En aquest punt, ha comentat que en la trobada organitzada aquest dijous, s'ha dirigit la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, per a dir-li que li "encantaria asseure'ns a parlar" perquè "no tinc resposta a eixe pregunta". "(Oltra) M'ha derivat al seu cap de gabinet per a fer-ho pel procediment reglamentari", ha agregat.

Arenere ha defès que "sempre" confia a "véncer eixes hostilitats". "Portem huit anys ací i si no tinguérem eixa confiança imagine's", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento