Comunitat Valenciana

CCOO demana un Pla de Xoc per a la Dependència amb 300 milions a la Comunitat on 25.000 persones esperen prestació

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)

CCOO ha reclamat aquest dimecres al Govern central un Pla de Xoc per a la Dependència amb un mínim de 2.000 milions d'euros per al conjunt del país, que permeten donar cobertura a les prop de 400.000 persones que en aquests moments no reben cap tipus de prestació. D'ells, calculen que més de 300 milions serien per a la Comunitat Valenciana, on unes 25.000 persones estan a l'espera de prestació -6.000 en grau 2 i 3 (sever o gran dependent) i 5.000 en grau 1, que encara no reben ajudes i altres 14.000 persones pendents de valorar-.

Així ho ha posat de manifest el responsable de la secretaria de Política Social i Moviments Socials de CCOO, Agustín Reoyo, durant la presentació de l''Informe sobre la implantació autonòmica del Sistema d'Atenció a la Dependència', al costat del secretari general de CCOO PV, Arturo León; el secretari general de la Federació de Pensionistes de CCOO, Julián Gutiérrez; i la secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV, Rosa Atienzar.

En tot cas, el secretari general de CCOO PV ha volgut deixar clar el "gran esforç" de l'actual Consell del Botànic, que des que iniciara la legislatura ha reduït les llistes d'espera en Dependència en 24.000 persones. Actualment, es dóna cobertura a 72.360 persones en el sistema, la qual cosa suposa un "creixement molt significatiu del 20%".

PARTIDES SANITÀRIES PREVISTES EN PGE A LA COMUNITAT: 1.000 MILIONS

A més, León ha apuntat que en l'actualitat, la contribució de l'Estat a la Llei de la Dependència a la Comunitat Valenciana és del 12,9%, mentre que del 87,1% restant es fa càrrec la Generalitat Valenciana. Per aquest motiu, ha subratllat la "importància" que l'acord sobre els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) entre PSOE i Units Podem "veja la llum", ja que arreplega que una equiparació de la despesa pública per a la Llei de la Dependència al 50% Estat-CCAA.

També hi ha compromesa una partida de 600 milions d'euros per a compensar la despesa acumulada anys arrere per l'ús del sistema públic de salut per part del turisme que vé a la Comunitat Valenciana. Si l'acord pressupostari arriba a bon port, estaríem parlant d'un muntant entre Sanitat i Dependència de vora 1.000 milions d'euros, ha apuntat León.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento