Comunitat Valenciana

Detinguts a Alacant set comercials de telefonia per modificar contractes amb el DNI dels seus clients

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant set comercials d'una companyia telefònica per suposadament falsejar contractes de clients manipulant els documents d'identitat. D'eixa manera, segons la Policia, podien dur a terme noves contractacions i obtindre comissions.
Una agent analitza empremtes dactilars
Una agent analitza empremtes dactilars
CNP
Una agent analitza empremtes dactilars

La investigació va tindre el seu inici quan el gerent de l'empresa va denunciar diverses irregularitats que el seu departament de contractacions va advertir en algunes de les documentacions d'identitat de diversos clients, ha informat en un comunicat la Comissaria provincial.

Analitzada tota la documentació, els investigadors van detectar que set comercials de l'empresa que exercien les seues funcions en la zona d'Alacant, havien realitzat contractes fraudulents, manipulant diversos aspectes dels documents d'identitat dels clients sense que aquests tingueren coneixement. D'aquesta manera, el comercial duia a terme una nova contractació de la qual suposadament es portava una comissió.

En concret, els agents van detectar fins a 18 documents manipulats. En 14 d'ells havia sigut modificat algun dígit del DNI. D'aquesta manera, el comercial realitzava una contractació fraudulenta a un nou client sense que aquest s'adonara. La víctima s'adonava del frau quan li cobraven el servei telefònic que ella mai havia contractat.

En les altres quatre documentacions havia sigut modificat l'any de naixement del DNI d'algun client de la companyia amb el mateix objectiu, dur a terme una nova contractació per a obtindre comissió.

Una vegada els agents van identificar els set presumptes responsables de l'empresa, van establir un dispositiu per a la seua localització que va finalitzar amb la detenció de tots ells, acusats de cometre presumptament un delicte de falsedat documental.

Els detinguts, una dona i sis homes, d'edats compreses entre els 20 i 43 anys i nacionalitats veneçolana, argentina i espanyola, van ser posats a disposició judicial. L'operació ha sigut duta a terme per agents de la Comissaria de Districte Centre d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento