La primera part del Parc Central s'obri a la ciutadania dilluns que ve
La primera part del Parc Central s'obri a la ciutadania dilluns que ve TWIITER JOAN RIBÓ

La primera fase del Parc Central de València, la que limita amb els barris de Russafa i Malilla, obrirà al públic dilluns que ve, 17 de desembre, a les nou del matí, segons ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha considerat que aquesta és "una notícia important" i ha avançat que eixe mateix dia a la vesprada visitarà aquest recinte al costat del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i representants de la Generalitat.

Ribó, que s'ha pronunciat d'aquesta manera aquest divendres en declaracions als mitjans de comunicació, ha destacat que aquesta zona verda, que aspira a convertir-se quan estiga completa en el gran pulmó de la ciutat, porta "molts anys reivindicant-se". "El dilluns serà un gran dia. Al final, tindrem el Parc Central, del que podrà gaudir la gent perquè és un parc d'alta qualitat", ha assenyalat.

Així mateix, el responsable municipal ha destacat que es tracta d'un parc "molt important" i "molt ben fet" i ha precisat que la part que podran gaudir els valencians i visitants a partir de dilluns comprèn una superfície de 110.826 metres quadrats, més d'11 hectàrees.

El primer edil ha reconegut que "ha costat molt acabar aquesta obra", en al·lusió als retards que ha patit l'obertura de la primera fase, anunciada inicialment per a després de l'estiu. La part del Parc Central que s'obri aquest dilluns, la ja executada, representa el 40 per cent del total de la superfície d'aquest futur pulmó verd, ha precisat.

Igualment, l'alcalde ha asseverat que comptar amb aquest espai suposa "el primer pas" cap a la consecució de la resta del projecte de Parc Central, que contempla l'"imprescindible" soterrament de les vies dels trens de rodalies i llarg recorregut a l'entrada i eixida de València.

"Som l'única gran ciutat d'Espanya que no tenim les vies soterrades. Aquest és un pas però evidentment insuficient. És imprescindible avançar en el tema del soterrament i en una estació -central- adequada que tinga caràcter intermodal", ha exposat Joan Ribó.

Preguntat per la celebració del Consell d'Administració de la Societat València Parc Central, encarregada de l'execució d'aquest projecte i conformada per les administracions central, autonòmica i local, i per si la visita del ministre de Foment coincideix a més amb una convocatòria d'aquest òrgan, Ribó ha respost que Ábalos vé a visitar el parc.

"Estem en eixa faena"

Així, ha manifestat sobre la data d'una reunió del Consell d'Administració que encara no s'ha concretat. "Estem en eixa faena", ha apuntat, al mateix temps que ha considerat que els temes que s'han de tractar en eixa trobada són "moltíssims". Com a punts "fonamentals" ha citat "el túnel d'accés" i "la projecció i concreció d'uns acords que s'han retardat molt des de 2003".

D'altra banda, preguntat pel repartiment del finançament del projecte, Ribó ha comentat que l'administració local "no té intenció de canviar" el referit al canal d'accés. "Aquesta és una qüestió en la qual entenem que hem d'estar tots. Té una part urbanística i entenem que hem de col·laborar", ha afirmat, alhora que ha dit que la resta és cosa de Foment.

El primer edil ha agregat que a més d'abordar aquest assumpte amb el ministeri li insistirà en la necessitat de dur a terme en la ciutat "un altre soterrament que no volem que s'oblide, el de la prolongació de Serradora fins a l'eixida de la zona de Natzaret".

Consulta aquí más noticias de València.