Comunitat Valenciana

Intu trasllada a Puig una “queixa formal” pel “menyspreu” de Costa

  • El director general de Comerç va demanar en un tuit que la multinacional se n’anara a la seua casa.
Projecte Intu Mediterrani
Projecte Intu Mediterrani
INTU - Archivo
Projecte Intu Mediterrani

“Intu go home”, va escriure el passat 4 de desembre en Twitter el director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, en fer-se ressò d'una informació sobre les al·legacions que presentarà el grup britànic que impulsa Intu Mediterrani –macrocentre comercial i d'oci que està previst que es construïsca en el terme de Paterna– al Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Túria –que podria evitar la seua construcció–.

Aquest missatge que ja ha tingut conseqüències. Aquest dimecres, el director general d’Intu Espanya, Ian Sandford, va traslladar al cap del Consell, Ximo Puig, una “queixa formal” pel “menyspreu” rebut per Costa en demanar que la companyia se n’anara “a la seua casa”.

En la carta enviada a Puig, Sandford va comunicar el “malestar” de la multinacional britànica –principal inversor d'aqueix país a Espanya– per la “pública demostració de menyspreu al nostre projecte per a Paterna, que deixa patent una gran falta de responsabilitat política i posa en dubte la seguretat jurídica desitjable en qualsevol sistema democràtic”.

El director general de la companyia va subratllar en la missiva que, després de diversos anys de tramitació administrativa, “no solament s'han atès els diferents requeriments tècnics sol·licitats des de les conselleries competents, sinó que també han sigut incorporades les propostes de tots els agents econòmics i socials implicats per a fer d’Intu Mediterrani un projecte fruit del consens”.

Així mateix, va voler traslladar al president de la Generalitat el “desconcert” que el missatge ha generat, no solament en Intu, sinó també en “nombrosos representants polítics i empresarials britànics que comencen a veure amenaçats els seus interessos a la Comunitat”. Sandford va lamentar en la missiva la “falta de suport” a “una de les principals inversions” previstes en la regió, i també va voler preguntar-li directament al cap de Consell per la seua posició per a saber si “s’alinea” amb l'alt càrrec de Comerç o discrepa del mateix.

Qui va valorar aquesta situació va ser el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent (també de Compromís, igual que Costa), que va considerar que el tuit és “més soroll que una altra cosa” i va demanar a la companyia que seguisca “la normativa vigent” aprovada pel Consell, que ha aconseguit “l'estabilitat necessària” i la “confiança” per a atraure inversions.

Després d'escriure el polèmic tuit, Costa, militant de Compromís –que va trencar el pacte de govern amb el PSPV a Paterna per desavinences sobre aquest projecte comercial–, va assenyalar en declaracions a Europa Press que es tractava d'una opinió seua en el seu compte personal i no d'una “declaració institucional”, al mateix temps que va puntualitzar que en cap cas era “una amenaça”, sinó una “frase feta en to humorístic”.

Puig respon: “Hi ha seguretat jurídica” 

El cap del Consell va explicar que respondrà a la “queixa formal” enviada per Intu Espanya amb una altra carta en la qual afirmarà “amb total claredat” que a la Comunitat Valenciana hi ha seguretat jurídica i que s'estudiarà el projecte “com qualsevol un altre”, va asseverar, per a emmarcar el tuit de Costa en la llibertat d'expressió. “L'opinió del Govern és la que li dic jo i la que ha dit també el conseller”, va afegir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento