Comunitat Valenciana

Climent diu que el tuit de Costa sobre Intu és "més rebombori que altra cosa" i que el projecte ha de seguir la normati

  • El conseller d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha considerat aquest dimecres que el tuit del director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, en el qual demanava a Intu Mediterrani que se n'anara a la seua casa -'Intu go Home'- és "més rebombori que altra cosa" i ha demanat a la companyia que projecta un macrocentre en la localitat valenciana de Paterna que seguisca la normativa vigent aprovada pel Govern del Botànic, que ha aconseguit "l'estabilitat necessària" per a atraure inversions.

Climent s'ha pronunciat en aquests termes, en declaracions a À Punt arreplegades per Europa Press, després que el director general d'Intu Espanya, Ian Sandford, haja traslladat una "queixa formal" al president de la Generalitat, Ximo Puig, davant les declaracions de Costa que en un missatge en el seu compte de Twitter expressat en anglés va demanar a la companyia que se n'anara a casa: 'Intu Go Home'.

En la carta, Sandford ha traslladat a Puig el "malestar" de la multinacional anglesa per la "pública demostració de menyspreu al nostre projecte per a Paterna, que deixa patent una gran falta de responsabilitat política i posa en dubte la seguretat jurídica desitjable en qualsevol sistema democràtic".

Sobre aquest tema, Climent ha recalcat que Intu "ha de seguir la normativa vigent a la Comunitat Valenciana" i "sense cap problema es veurà si en un moment determinat no compleix la norma i què és el que ha de fer en eixe moment". Al seu juí, el tuit del director general és "més rebombori que altra cosa" i ha subratllat que ja va mantindre la setmana passada una reunió amb la mercantil per a explicar-li el model de comerç que defèn el Govern del Botànic.

Així, ha insistit que el Consell defèn "un comerç urbà, de ciutat compacta, arrelat en el nostre territori" i que "genere eixa convivència que suposa la ciutat mediterrània". Així, ha assenyalat que estan treballant "en aquesta línia", però "sense deixar de costat que hi ha instruments que poden ajudar a implementar diferents tipus de model en el nostre territori".

En eixe sentit, s'ha referit a la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana (Lotup) i el Pla d'Acció Territorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (Patsecova) i "altres instruments de tipus mediambiental que van a donar totes les possibilitats per a implementar aquest model, aquesta empresa, o un altre tipus d'empresa".

Per tant, ha defès "l'estabilitat, diàleg continu, l'honestedat i seguretat jurídica que són les línies en les quals està treballant el Consell des del primer moment i des d'aquesta postura estan arribant moltíssimes inversions al nostre territori".

"Estem generant confiança i des del moment en què un govern genera confiança, genera l'estabilitat necessària perquè les inversions vinguen", ha postil·lat el conseller, davant de l'argument d'Intu que nombrosos inversors britànics comencen a veure "amenaçats" els seus interessos a la Comunitat Valenciana per l''Intu go home'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento