La Coordinadora per les pensions crida la mobilització el dissabte a la Comunitat
La Coordinadora per les pensions crida la mobilització el dissabte a la Comunitat EUROPA PRESS

La Coordinadora Estatal per la defensa del Sistema Públic de Pensions ha cridat els valencians i tots els moviments socials a "eixir dissabte que ve al carrer", emulant els jupetins grocs francesos, per a "parar aquesta degradació de tots els drets i llibertats que patírem en els 10 últims anys".

El portaveu de la Coordinadora valenciana, José García, acompanyat pel portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, José Luis González, i la representant de la plataforma per les pensions públiques en La Ribera Alta, Amelia Blánquez, han donat aquest dimecres una roda de premsa per a presentar aquesta mobilització, convocada en tota Espanya, i que a València eixirà a les 11.30 hores de la Plaça de Sant Agustí. Hi haurà també marxes a Alacant i Castelló i les principals ciutats de la Comunitat Valenciana.

García ha realitzat una crida a tota la societat per a sumar-se a aquesta "causa comuna" perquè els drets socials estan "en perill", i ha assenyalat que aquesta protesta inicia "una marxa en comú" amb els moviments socials que tindrà continuïtat el pròxim any amb més accions conjuntes.

Sobre aquest tema, ha advertit que hi ha un "interés manifest" dels poders econòmics a implantar els plans de pensions privats perquè "com sempre que veuen una necessitat social ho converteixen en un negoci". En eixe sentit, ha constatat que "no hi ha hagut cap reforma tan nociva" com la reforma de 2011 i ha advertit que si no es modifica les pensions en 2027 baixaran un 30 per cent.

Per açò, ha recalcat que la coordinadora baralla per les pensions de les generacions futures perquè són "una columna essencial" de l'Estat de Benestar ja que hi ha 9 milions de pensionistes i el 25% de les llars depenen d'alguna manera dels pensionistes.

Suport de la PAH

Per la seua banda, el portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, José Luis González, ha mostrat el seu suport a la coordinadora perquè "fa falta unir lluites" dels moviments socials per a "canviar les polítiques socials d'aquest país".

Així, la coordinadora ha mostrat la seua oposició als plans de pensions privats que "financen els pobres perquè els gaudisquen els rics", els plans de pensions d'empresa "dissenyats clarament contra el sistema públic" i les entitats de previsió social voluntàries que "buiden de contingut el nostre sistema públic de pensions".

Consulta aquí más noticias de València.