Comunitat Valenciana

Puig diu que no es pot plantejar una "reducció massiva d'impostos" pel deute heretat

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres que a dia de hui no es pot plantejar "una proposta de reducció massiva d'impostos" a la Comunitat Valenciana perquè "la segona conselleria d'aquest govern és la del servici del deute" i "l'herència és la que és".

Així s'ha pronunciat Puig en el Fòrum Econòmic Santander en ser preguntat sobre si es planteja la possibilitat de bonificar íntegrament l'impost de successions i donacions i quines novetats tributàries es planteja el Consell.

Puig ha explicat que aquest govern "assumeix la seua responsabilitat" i no pretén "generar nous deutes que hagen de pagar les futures generacions" perquè "els pitjors impostos són els que es formulen hui perquè ho paguen els que no han nascut".

Ha criticat la "política demagògica" dels qui diuen que és possible rebaixar impostos amb l'estat actual de comptes i ha assenyalat que el Consell ha apostat per implementar una política fiscal progressiva, rebaixant el tram autonòmic de l'IRPF per a les rendes baixes, per exemple, i sempre està "disposat a parlar i veure de quina manera es pot aconseguir una fiscalitat més justa".

No obstant açò, ha indicat que l'herència rebuda per aquest Consell "és la que és" i amb eixe nivell de deute cal apostar "per deixar de prestar servicis fonamentals" o "mantindre en el que es pot un sistema fiscal com el qual tenim".

En tot cas, ha defès la necessitat d'impulsar un debat sobre la fiscalitat a Espanya i ha recordat que hi ha autonomies que fan "dúmping fiscal perquè poden fer-ho".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento