Comunitat Valenciana

COCEMFE forma i sensibilitza en discapacitat a més de 400 persones en els centres educatius

  • COCEMFE ha proporcionat enguany formació sobre discapacitat o en l'àmbit de les tecnologies a 31 professors i ha dut a terme activitats de sensibilització en el qual han participat 17 persones pertanyents al personal docent i més de 400 alumnes, segons ha informat l'associació en un comunicat.
Formació en discapacitat a 400 persones
Formació en discapacitat a 400 persones
COCEMFE
Formació en discapacitat a 400 persones

Aquest és el resultat del projecte nacional de COCEMFE, finançat a través de la X Solidària, de 'Promoció de l'Educació Inclusiva i de Suport a l'Atenció a l'Alumnat amb Necessitats Específiques per Motius de la seua Discapacitat', que a València està duent a terme en 14 centres educatius.

Entre altres aspectes, el projecte consisteix a establir una 'Xarxa de Tutors Tecnològics de Suport al Professorat' per a l'atenció a l'alumnat amb necessitats específiques per motiu de discapacitat amb suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). L'objectiu és previndre el fracàs o l'abandó escolar en els cicles formatius obligatoris i no obligatoris, gràcies a la introducció de tecnologies inclusives en els centres educatius que afavorisquen l'autonomia personal d'aquest alumnat.

Per a açò, compta amb un grup de tutors amb la missió de motivar, sensibilitzar, tutoritzar, informar i formar en l'ús de les tecnologies inclusives al professorat que explica en les seues aules amb estudiants que requereixen aquest tipus de suport, o que està sensibilitzat amb aquesta temàtica, segons les mateixes fonts.

Aquesta 'Xarxa de Tutors Tecnològics de Suport al Professorat' planifica i imparteix les formacions al professorat perquè conega i sàpia com utilitzar les tecnologies i dispositius de suport necessaris per a casos concrets, així com les diferents solucions d'accessibilitat per a dispositius a través del programari. A més, es facilita la introducció de les TIC en la programació de les activitats de reforç d'habilitats socials.

GESTIÓ DE PRÉSTECS

D'altra banda, el projecte es basa també en la gestió de préstecs del Banc de Productes de Suport de COCEMFE, és a dir, proporcionar les tecnologies de suport necessàries, en la mesura del possible, per a cada alumne en funció de les seues necessitats i finalment, dur a terme sessions informatives i de sensibilització al professorat sobre aspectes concrets de discapacitat, accessibilitat i productes de suport o donant resposta a requeriments específics per la seua banda.

Aquest programa s'executarà durant tot l'any a través d'una subvenció procedent del 0,7% de l'IRPF del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i és possible gràcies a la solidaritat de les persones contribuents que cada any marquen la X Solidària en la seua declaració de la renda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento