Comunitat Valenciana

Marzà defèn que "no era necessària la sobreconcertació" en batxillerat i advoca per "no duplicar l'oferta"

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha qualificat de "bona notícia" la decisió del Tribunal Suprem d'admetre a tràmit el recurs que la Generalitat va presentar contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de retornar el concert en etapes no obligatòries a alguns col·legis privats. El responsable de la política educativa del Consell ha recordat que "no s'ha quedat cap xiquet de batxillerat sense oferta" i, per tant, "no era necessària una sobreconcertació".
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS C - Archivo
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va reconéixer el dret de diversos centres a renovar els concerts en batxillerat en considerar, en la majoria dels casos, que la negativa de la Conselleria d'Educació a eixa renovació no estava motivada ni justificada com exigeix la jurisprudència de l'alt tribunal. El Consell, per la seua banda, va interposar recurs de cassació.

Marzà ha asseverat que "no té cap sentit que s'haja de continuar concertant allò que, havent acabat el contracte, ja no és necessari concertar". En la mateixa línia, ha considerat que "no cal duplicar l'oferta quan ja no és necessari" i ha incidit que "no s'ha quedat cap xiquet de batxillerat sense oferta", per tant "no era necessària una sobreconcertació", ha dit.

Al seu juí, l'admissió del recurs per part del Tribunal Suprem per a "estudiar realment si la interpretació que s'havia fet en el TSJ era d'acord a la legalitat o no" és "una bona notícia" perquè "reafirma" la seua opinió, que passa per recolzar la idea que "si hi ha una oferta suficient en el conjunt del sistema públic, no té sentit concertar".

En un altre ordre de coses, preguntat per l'impagament de les nòmines a alguns docents, que afecta també alguns professors a Castelló, Marzà ha explicat que es tracta d'una qüestió administrativa" i que els salaris corresponen als mesos d'octubre i novembre.

El conseller en què "són tretze persones les que pateixen aquesta situació i huit d'elles són perquè no han presentat alguns papers". Per tant Marzà ha aclarit que són "cinc persones en un total de prop de 70.000 treballadors que té el sistema educatiu", encara que ha admès que "encara que fóra una seria massa".

Dit açò ha puntualitzat que "ja s'ha treballat amb la Conselleria d'Hisenda, responsable de noves tecnologies, i aquesta ha assegurat que el dia 21 de desembre podran cobrar com haurien d'haver cobrat des del primer moment".

D'altra banda, al conseller també se li ha inquirit per algunes queixes d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) per "quedar-se" fora de les ajudes que ofereix la Conselleria a la Promoció Lingüística del Valencià. Marzà ha explicat que "les ajudes anaven dirigides les Federacions i no a les associacions de forma individual, ja que aquestes ja opten a les ajudes de política educativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento