Comunitat Valenciana

Puig demana una "reflexió col·lectiva" per a defendre els Drets Humans

  • Considera que existeix "cert retrocés en plantejaments que ens porten als vells fantasmes de la barbàrie".
Aniversari de la Declaració de Drets Humans
Aniversari de la Declaració de Drets Humans
GVA
Aniversari de la Declaració de Drets Humans

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dilluns una "reflexió col·lectiva" sobre la Declaració Universal dels Drets Humans, que considera que és "més necessària que mai" atés que existeix "cert retrocés en plantejaments que ens porten als vells fantasmes de la barbàrie".

"Desgraciadament, països que la van firmar hui en dia probablement no la firmarien", ha apuntat, per a considerar que els polítics i governants "tenen moltíssima més responsabilitat" que els ciutadans, encara que veu necessari que eixa reflexió siga conjunta en defensa del que planteja la Declaració, de 30 articles, "en els quals s'expressa la dignitat de les persones".

Al seu juí, "el nivell més alt d'humanitat és el que configura la Declaració" encara que "desgraciadament, estem molt lluny d'aconseguir eixa frontera". Per aquest motiu, ha advocat per "més que mai" defendre la Il·lustració i el que representa el text.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes després d'inaugurar el congrés internacional que se celebra en la Universitat de València on experts analitzen eixe 70 aniversari del text que, en paraules del president, "serveix de mur de contenció davant de la barbàrie".

En aquesta línia, i recordant a la catedràtica d'Ètica Adela Cortina, que manté que la democràcia "ja no és absolutament irreversible", Puig ha indicat que els drets humans "es necessiten conquistar sempre, no hi ha drets que estan per sempre".

"Ara, quan es planteja amb certa normalitat tornar arrere i intentar plantejar que els drets humans són qüestionables i que l'ésser humà bé, però cadascun en la seua casa", ha dit, es veu que són "plantejaments que parteixen de l'egoisme i les pitjors sensacions de l'ésser humà", que "cal véncer".

"Hi ha avanços i de sobte apareixen retrocessos"

En termes similars s'ha pronunciat la rectora de la UV, Mavi Mestre, -l'Institut de Drets Humans de la Universitat organitza el congrés- qui ha avançat que hui en dia "no ens podem confiar" perquè "el pitjor en la democràcia és considerar que està guanyada". "En els drets passa el mateix; hi ha avanços i de sobte apareixen retrocessos i que et preguntes com és possible que encara es visquen situacions com aquesta".

Sobre aquest tema, ha recordat que fa un parell de setmanes va reivindicar la defensa de la igualtat en aquest mateix paranimf i "lluita contra el sexisme i l'assetjament i la violència de gènere".

"És una cosa que dia a dia cal estar a l'aguait per a reivindicar el que volem per a millorar la qualitat de vida de les persones", ha apuntat, per a reivindicar "tolerància zero contra qualsevol tipus de violència i desigualtat, siga quina siga la raó que vullga justificar eixa desigualtat perquè totes les persones som éssers humans amb els mateixos drets".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento