Comunitat Valenciana

Quatre detinguts a Torrevieja acusats del robatori d'un centenar bicicletes

  • Agents de la Guàrdia Civil han detingut en Torrevieja (Alacant) quatre homes de nacionalitats marroquina (20, 38 i 42 anys) i romanesa (20 anys) als qui s'atribueix el robatori de quasi un centenar de bicicletes. En una ocasió van sostraure tal volum de bicis que van haver de desfer-se de les de menor valor pel camí per falta d'espai.
Robatoris de bicicletes a Torrevieja
Robatoris de bicicletes a Torrevieja
GUARDIA CIVIL
Robatoris de bicicletes a Torrevieja

Segons ha informat la Benemérita en un comunicat, se'ls considera presumptes autors de set delictes continuats de robatori amb força, tres delictes de furt, un delicte d'encobriment i un altre delicte de pertinença a grup criminal.

Aquestes quatre persones es dedicaven al robatori de bicicletes en sèrie i van arribar a forçar 62 immobles entre trasters, garatges i vivendes. S'han aconseguit recuperar 79 bicicletes, 5 quadres de bicicleta i 3 cascos de ciclista, tot valorat en uns 40.000 euros.

Les funcions dins del grup estaven ben definides, tal com han apuntat les mateixes fonts, sent els dos més joves els que saltaven tanques, murs i forçaven portes i cadenats amb extremada rapidesa i perícia, mentre els altres dos desmuntaven les bicicletes amb ferramentes especialitzades per a després vendre-les.

Els agents que van portar la investigació van comprovar que el seu objectiu principal era sostraure el màxim nombre possible de bicicletes per a posar-les a la venda ràpidament en el mercat. Va haver-hi ocasions en les quals van forçar fins a 22 cadenats en una mateixa nit i van robar tantes que van haver de desfer-se de les de menor valor pel camí, llançant-les per descampats, perquè no els cabien més en el vehicle.

Contràriament al que feien amb les bicicletes més barates, les més cares "les guardaven com una relíquia, les desmuntaven amb ferramentes específiques que havien comprat per a açò i embolicaven els quadres, valorats entre 5.000 i 7.000 euros, entre mantes, perquè no es danyaren fins al moment de la seua venda".

Una vegada la Guàrdia Civil va aconseguir identificar-los, ha resultat molt difícil la detenció i recuperació dels objectes robats. Els membres de l'organització canviaven constantment de domicili, i fins i tot s'allotjaven a casa d'amics perquè fóra pràcticament impossible la seua localització. A més, comptaven amb quatre trasters i altres dos domicilis per a ocultar allò sostret.

Dos dels detinguts han ingressat a la presó i els altres dos estan en llibertat amb càrrecs. Els investigadors no descarten la imputació de nous delictes, ja que algunes de les vivendes on van robar són segones residències i els propietaris encara no han interposat denúncia.

La Guàrdia Civil de Torrevieja disposa d'un arxiu fotogràfic de les bicicletes recuperades a la disposició de qualsevol persona que haja patit un robatori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento