Comunitat Valenciana

Cau a Torrevieja un clan familiar d'una dona que fotografiava les targetes de les seues cites per a compres online

  • La Guàrdia Civil ha desarticulat un clan familiar a Torrevieja (Alacant) format per una dona que presumptament atreia homes en xarxes socials per a fotografiar les seues targetes bancàries i altres dos persones que s'encarregaven d'invertir els diners en compres online de roba de marca, cosmètica de luxe i viatges amb estades en hotel.
Anàlisi de les proves pels investigadors
Anàlisi de les proves pels investigadors
GC
Anàlisi de les proves pels investigadors

Aquest grup criminal va arribar a utilitzar les dades d'una menor de 17 anys, amiga de la família, com a beneficiària d'eixos viatges i reserves d'hotel, sense que ella ho sabera, informa l'institut armat en un comunicat.

La investigació va arribar fins a una coincidència que va resultar clau: que tots els denunciants suposadament havien tingut una relació d'amistat amb una dona de 42 anys amb la qual havien contactat en xarxes socials.

Les denúncies presentaven el mateix patró: un home estranger d'avançada edat i alt poder adquisitiu era víctima de diverses estafes bancàries realitzades amb la seua pròpia targeta de crèdit en comerços online. Els afectats asseguraven que no havien realitzat eixes compres i que la targeta mai havia eixit de la seua cartera.

La presumpta estafadora es guanyava la seua confiança i aprofitava qualsevol descuit per a realitzar fotografies dels nombres de les targetes de crèdit d'aquests homes. Quan es marxaven de la seua casa li passava les fotos a la seua filla i al seu gendre perquè compraren cosmètica de luxe, roba de marca, complements i fins i tot reservaren viatges i nits d'hotel.

Per a evitar ser descoberts, els tres detinguts prenien diverses mesures de seguretat, com acordar l'entrega de les comandes en llocs diferents, canviar constantment de número de telèfon i fins a usar les dades d'una amiga, menor de 17 anys, per a fer les reserves al seu nom sense que ella ho sabera. La xica va ser investigada al principi com a presumpta coautora de les estafes, però mancava de responsabilitat penal.

Als tres detinguts -dos dones de 42 i 19 anys i un home de 26- se'ls imputa la presumpta comissió d'almenys huit delictes d'estafa bancària mitjançant ús de targeta de crèdit i un altre de pertinença a grup criminal.

Les estafes ascendeixen a al voltant de 12.500 euros a través del comerç electrònic. Tant les dos dones com l'home han quedat en llibertat amb mesures cautelars després de passar a disposició judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento