Comunitat Valenciana

Les distraccions, principal causant d'accidents mortals en 2017

  • Aquesta causa apareix en les estadístiques per damunt d'altres factors com la velocitat o el consum de drogues.
  • La DGT incrementarà les campanyes de conscienciació i endurirà les sancions per usos de dispositius electrònics.
Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit
Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit
CEDIDA
Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit

Les distraccions s'han convertit en el principal factor concurrent en accidents amb víctimes mortals durant 2017 a la Comunitat Valenciana i se situen per damunt d'altres circumstàncies com l'excés de velocitat, el cansament o el consum d'alcohol i drogues.

Així ho ha posat en relleu el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que ha presidit aquest dimecres la XXXII sessió del Ple de la Comissió Autonòmica de Trànsit i Seguretat de la Circulació Vial. Fulgencio ha assenyalat que les distraccions apareixen com a factor determinant en un 28,5% dels sinistres amb víctimes de 2017, ja per damunt d'altres factors com l'excés de velocitat, el cansament o el consum d'alcohol i drogues.

Segons les dades aportades en la Comissió autonòmica, amb xifres tancades de 2017, 176 persones van perdre la vida per accident de trànsit, la qual cosa suposa una reducció del 2% en relació a 2016. Per províncies, en la d'Alacant van morir per aquesta causa 64 persones, amb una reducció del 6%; a Castelló 39, amb una baixada del 9% i a València van morir 73, amb un increment del 6%.

A més del total de morts, 63 de les víctimes es van produir en via urbana i 113 en interurbana. És a dir, el 64% de les víctimes es van registrar en vies interurbanes (d'aquest un 69% en carreteres convencionals) i el 36% en vies urbanes. No obstant açò, s'ha produït un increment de les víctimes en via urbana del 28,6% en relació amb 2016 i un descens del 14% en interurbanes respecte a aquest període.

A més, dels 8.049 accidents amb víctimes a la Comunitat Valenciana de 2017, 4.574 es van produir en via urbana i 3.467 en interurbana. Açò implica un descens del 3,6% en sinistres en urbana en relació amb 2016 i també en interurbana del 0,1%.

El delegat del Govern ha destacat que les xifres de la Comunitat Valenciana, igual que les espanyoles, estan per davall de la mitjana europea, "però açò no pot consolar ningú, cal seguir treballant per a millorar aquesta situació".

Per açò, ha recordat que la Direcció General de Trànsit incrementarà les campanyes de conscienciació i endurirà les sancions per usos de dispositius electrònics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento