Comunitat Valenciana

Fiscalia arxiva la investigació per la contractació de l'exassessor del PP d'Alacant suposadament vinculat a Belmonte

  • La Fiscalia ha decidit arxivar la investigació que va obrir al juny sobre la contractació pel PP de l'exassessor Miguel Ángel Redondo, suposadament vinculat a l'edil no adscrita en l'Ajuntament d'Alacant i ex de Guanyar, Nerea Belmonte, després que aquest facilitara amb el seu vot en blanc l'ascens dels 'populars' a l'Alcaldia alacantina el passat 19 d'abril.

Així ho acorda el fiscal en un escrit, al que ha tingut accés Europa Press, en el qual subratlla "el cas estrany" dels fets investigats, que podran fer arribar "a les sospites i conjectures que cadascun tinga per convenient" de l'existència de suborn i malversació de cabals públics, encara que sosté que no arriben a la categoria d'"indicis" per a continuar amb la investigació penal.

El ministeri públic considera que està acreditada l'abstenció de Belmonte en el ple que va possibilitar l'arribada de Luis Barcala (PP) com a alcalde d'Alacant a l'abril de 2018; que la contractació de Redondo com a assessor va ser a primers de maig i que va ser cessat pel primer edil quan va transcendir públicament a través de la premsa l'activitat que l'exassessor havia desenvolupat juntament amb l'edil així com uns possibles cobraments en B per activitats professionals.

En aquesta línia, després d'instruir les diligències, el fiscal es declara "sorprès" per les circumstàncies de la contractació com a assessor amb dedicació exclusiva de Redondo, de la seua actuació com a assessor i del seu cessament -amb salari mensual de 2.513 euros mensuals-, per indicació directa de Barcala, sense currículum ni qualificació professional i sense ser membre del PP i perquè en eixe període de treball, un "escàs temps", a més de fotografies, va acompanyar Belmonte, que no tenia dret a assessor, "el que no va fer amb el seu regidor".

No obstant açò, considera que aquesta seqüència no aconsegueix la categoria d'indicis per a prosseguir la investigació. Fiscalia va incoar diligències arran d'una denúncia de la portaveu del grup municipal socialista en el consistori, Eva Montesinos, arran de les informacions publicades sobre que l'assessor d'Infraestructures del consistori, Miguel Ángel Redondo, tenia vinculació amb l'edil no asdcrita. Regidors de Compromís, Guanyar i Cs van completar la denúncia amb informacions que apuntaven a una possible relació entre el nomenament de l'assessor i el vot de Belmonte en la investidura.

VA NEGAR QUE DIGUERA SER EL SEU ASSESSOR

L'assessor, en la seua declaració davant Fiscalia, va assegurar que li van assignar una taula en Urbanisme, amb dedicació total, i que la regidora Belmonte va mostrar el seu interés a acompanyar-ho a visites que tenia programades, al mateix temps que va negar que haguera anat dient que era el seu assessor i que era ella la que manava en el consistori.

També va reconéixer que mai va acompanyar el seu edil a cap acte oficial i que en aquest àrea "va estar present en alguna ocasió en reparacions de clots per indicació del seu regidor, realitzant també actuacions en matèria de jardins i realitzant fotografies que entregava el gabinet d'alcaldia per a donar fe que havia realitzat la missió".

L'exassessor va declarar que no li va donar importància al fet d'anar acompanyat per Belmonte "malgrat que coneixia, com tothom, que havia contribuït amb el seu vot a l'elecció del nou alcalde". Per la seua banda, l'edil d'Infraestructures, Israel Cortés, va declarar que Redondo va estar treballant en el seu departament però no ho va demanar ni ho coneixia amb anterioritat, ni li va sol·licitar que acompanyara Belmonte a cap actuació.

Així mateix, el fiscal tampoc creu que hi haja base ni indicis que Redondo poguera haver comès delicte fiscal per percepcions econòmiques il·lícites de Ciutadans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento