Comunitat Valenciana

CGT convoca parades parcials en FGV a partir del 14 de desembre

  • El sindicat, que reclama reposicions, millores en les condicions i una recuperació salarial.
  • Després d'aquestes parades no descarten, "davant la previsió d'un llarg conflicte, endurir les mesures".
Metro en moviment, Metrovalència, comboi, metro, FGV
Metro en moviment, Metrovalència, comboi, metro, FGV
GVA/ARCHIVO
Metro en moviment, Metrovalència, comboi, metro, FGV

CGT ha convocat parades parcials en la plantilla de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a partir del 14 de desembre, per a reclamar la reposició de la plantilla dels diferents col·lectius de l'empresa, la millora de les condicions d'agents d'estacions i una recuperació salarial. El sindicat no descarta "davant la previsió d'un llarg conflicte, endurir les mesures".

Els representants dels treballadors van decidir organitzar aquestes parades en una assemblea celebrada el passat 13 de novembre, i "sense descartar, davant la previsió d'un llarg conflicte, endurir les mesures", ha explicat l'organització sindical en un comunicat.

CGT-FGV ha assegurat que les seues demandes són "les mateixes" que està "reivindicant i denunciant des de fa més de tres anys". En concret, demana la reposició de la plantilla dels diferents col·lectius de l'empresa, especialment en l'Àrea Tècnica (Manteniment d'Instal·lacions Fixes i Tallers).

El sindicat ha advertit que el "dèficit de plantilla en àrees tan sensibles a la seguretat estan propiciant les contínues externalitzacions dels servicis i, per tant, l'incompliment dels acords d'aquests col·lectius".

En aquest sentit, "encara havent-se acordat en el XII Conveni Col·lectiu la creació d'una Mesa d'Internalització de servicis", "inexistent" fins a hui, "les polítiques dutes a terme per l'actual govern han sigut les més agressives contra el servici públic de transports que FGV representa a la Comunitat", ha asseverat CGT.

De la mateixa manera, l'organització reclama la "millora de les condicions laborals del col·lectiu d'agents d'estacions, un dels més maltractats i sobre els quals pesen més greuges comparatius". També exigeix la "recuperació salarial, després d'un minvament del mateix que supera el 20%" i la negociació de la Relació de Llocs de treball.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento