Comunitat Valenciana

Arquitectes valencians creen a Dénia un prototip d'allotjament flotant respectuós amb el medi ambient

  • L'equip d'arquitectura valencià Mano de Santo i KMZero, Open Innovation Hub, han creat 'Punta de Mar', un nou projecte empresarial el primer prototip del qual se situa en el Real Club Nàutic de Dénia, que consisteix en un allotjament flotant sobre l'aigua, "amb un cuidat disseny minimalista, funcional i respectuós amb el medi ambient que aconsegueix que l'hoste experimente l'entorn amb els cinc sentits".
Naix Punta de mar, una startup per a canviar la convivència amb el mar
Naix Punta de mar, una startup per a canviar la convivència amb el mar
MANO DE SANTO
Naix Punta de mar, una startup per a canviar la convivència amb el mar

Es tracta d'una startup que sorgeix d'una idea de l'equip d'arquitectura Mano de Santo, i que KMZero, Open Innovation Hub, s'ha encarregat de desenvolupar i impulsar com a negoci i preveu comercialitzar-ho a partir de 2019, segons han informat en un comunicat.

En aquest cas, el client posseïx el control total de la seua experiència a través d'una app amb la qual pot decidir sobre els aspectes domòtics de l'habitació, entre d'altres. El RCND juntament amb Würth, Technal, Simon, Guardian Glass i Gira són aliats estratègics en el desenvolupament tècnic d'aquest projecte, "que empra la tecnologia i la innovació per a acostar la naturalesa a l'usuari".

L'startup estima facturar un milió d'euros durant 2019 i aconseguir els cinc milions en els pròxims tres anys. Pel que fa al seu desenvolupament, el Reial Club Nàutic de Dénia ha jugat un paper clau "tant" en l'impuls del projecte com en la primera fase de testeo.

Per al president del Reial Club Nàutic de Dénia, Jaime Portolés, "Punta de Mar va a ser un pol d'atracció del sector turístic i innovador, que vindrà a conéixer Punta de Mar, el Reial Club Nàutic de Dénia i la ciutat de Dénia. Sens dubte, es converteix en un element diferencial per a posicionar Dénia com a referent turístic de la Comunitat Valenciana i l'arc mediterrani en general".

Amb una superfície total de 74 m2, el pavelló -amb un tancament 100% de vidre- està pensat per al gaudi de dos persones i es divideix en dos plantes, el disseny de les quals i equipament és minimalista per a aconseguir així una connexió "més profunda i autèntica amb la destinació en el qual se situe".

La primera d'elles, de 40 m2 de superfície, té una cabina amb lavabo i una terrassa privada, contínua a l'espai interior. La segona planta és una coberta chill-Out de prop de 34 m2 que posseïx una zona dissenyada per a la relaxació i el confort dels hostes. Tots dos espais disposen d'il·luminació i fil musical, adaptables al gust del client.

Raúl Martín, Director de KMZero, Open Innovation Hub, s'ha mostrat "segur" de l'èxit de la iniciativa ja que es tracta d'un tipus de turisme, l'experiencial, que en set anys representarà un 58% de l'oferta turística global".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento