Comunitat Valenciana

La Generalitat assumeix la tutela de la bebé ingressada a La Fe per presumptes maltractaments

  • La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana ha assumit la tutela de la bebé d'un mes ingressada en coma induït a l'Hospital La Fe de València com a conseqüència de presumptes maltractaments suposadament causats pels seus pares, sobre els qui el jutge ha dictat ordre d'allunyament.
Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València
GVA
Hospital La Fe de València

Segons han informat fonts d'aquest departament de la Generalitat, s'ha declarat una tutela "d'urgència" per la situació de "desemparament" de la xiqueta.

Agents de la Policia Nacional van detindre la passada setmana els pares, de 28 anys, després que la bebé fóra ingressada a la UCI Pediàtrica de l'Hospital La Fe de València, amb hematomes en tots dos costats de la cara en diferents estadis i fractura cranial, van informar fonts de la Prefectura Superior de Policia.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el Jutjat d'Instrucció número 4 de València ha obert una causa per a determinar l'origen de les lesions de la bebé i està a l'espera de rebre els informes forenses per a determinar si els pares van tindre alguna participació en els fets.

Els progenitors van ser detinguts i van passar a disposició judicial divendres passat. Després de prendre'ls declaració, el jutge, en funcions de guàrdia i de conformitat amb el criteri de la Fiscalia, va acordar la llibertat provisional, segons el TSJCV.

No obstant açò, i a l'espera d'allò que determinen els informes forenses, va adoptar una mesura cautelar consistent en una ordre d'allunyament per a protegir la menor. El magistrat s'ha inhibit de les diligències en favor dels Jutjats de Torrent, que són els competents per a prosseguir la investigació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento